Wednesday, December 4, 2013

ATASI MASALAH GOUT DENGAN SHAKLEE.

Gout adalah satu penyakit sendi yang disebabkan oleh asid urik berlebihan di dalam badan. Asid urik adalah bahan kumuh sejenis protein iaitu purin. Tubuh kita menyingkirkan bahan kumuh ini melalui air kencing, tapi apabila ia berlebihan dan tidak dapat dibuang, ia terkumpul di dalam sendi. Inilah yang menyebabkan gout.


Tubuh menjadi kurang efisien untuk membuang asid urik tersebut apabila buah pingang tidak berada di tahap kesihatan yang optimum. Ya, buah pinggang kita adalah organ perkumuhan yang penting untuk menyingkirkan bahan-bahan yang tidak diperlukan oleh tubuh, namun dalam beberapa keadaan, buah pinggang tidak dapat bekerja dengan baik, akibat dari:

  • Pengambilan ubat-ubatan berunsurkan ‘drug’
  • Stress dan tekanan perasaan
  • Pengambilan protein yang berlebihan
  • Kekurangan vitamin tertentu yang diperlukan untuk proses perkumuhan



Jadi, apakah yang boleh dilakukan oleh pesakit gout di samping mendapatkan rawatan doktor yang berkelayakan?

ALFALFA - detox semulajadi yang menyingkirkan toksid secara lembut dari badan. Pengamal alfalfa perlu mengambil air yang banyak untuk melancarkan proses detox ini.

PERFORMANCE DRINK – memelihara kandungan bendalir dalam badan supaya mencukupi untuk mengelakkan dehidrasi. Penting untuk pesakit gout mempunyai bekalan air mencukupi dalam badan untuk proses perkumuhan asid urik. Ia berkaitan dengan pengambilan alfalfa sebagai detix di atas.

OMEGA GUARD – mengelakkan keradangan sendi.



Testimonial tentang Gout dari Puan Aula :

Condition gout mama mmg terukk…….Everytym tersalah makan or terlalu lame berdiri.. her kaki will bengkak merah and she cant even make a step sebab rase macam ade jarum cucuk2 kaki die… It is so painful that sometyms she just cant stand it and cry…

So everytime die kena gout die baring je la kat atas katil and abah will give her pain killers to ease the pain and she get an injection from the clinic. And the Doctors said injection is not good for her body because of the side effects..( I tak sure about it nanti i post semula k!)..

Anak mane yang tak sedih kan?!!!! So looking at the positive effects on me after taking SHAKLEE suppliments.. So I try the pack suggested for GOUT by SHAKLEE;

My mum starts consuming it.. And the very next day NO JOKE… die cakap sengal2 dah kurang tapi sakit2 masih ada..

Alhamdulilah with GOD’s will…AFTER 1 WEEK… she is getting better, kaki mmg still bengkak tapi she dah boleh jalan without complaining sakit…. sape2 yang pernah jumpa my mum dulu jalan hinjut2 and very2 slow..

AFTER 2 weeks… ramai la puji dia ” Puan Saidah sekarang nampak sihat la muka pun tambah berseri”. Apa lagi berbunga2 la hati my mum tuh!!

Sedih jugak i dengar sebab selama nie saya tahu my mum sakit tapi tak buat ape2.. Sekarang saya bersyukur saya belikan SHAKLEE pack for her.. Dulu kalo she tengok TV, die takleh bersimpuh or seangkatan dengannye and the good news.. “SHE CAN BEND HER KNEES only after TWO WEEKS!!!”

Sumer nie dengan KEBESARANYA dan usaha untuk try other alternatives SHAKLEE. It might be small to some but to her sangat bermakna means she can be more active to be with her cucu…

Tapi kalo korang nak tahu hah ade BONUS TAMBAHAN dalam mengambil suplemen di atas… Mulanya I tak perasan then selepas seminggu mama cakap tak cungap2 she can talk calmly and her BREATH dah tak berbau….

YEap dats right dulu mama ade masalah mulut berbau because of the medication she’s taking due to her asthma… hah panjang la cerita die nie hehe:) PAsal mulut berbau nie nanti I post special entri k!!

SO Itula testimoni mama saya… selepas mengambil nya almost 2 bulan dah ALHAMDULILAH perubahan positif pada mama.

Sebab nilah Aula suka sangat SHAKLEE suplemen, it provides alternative for healing besides prescription drugs. Aula bersyukur sangat…


P/S : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Tuesday, December 3, 2013

PROMO DISEMBER 2013 - OMEGA GUARD.



Alhamdulillah, bulan ni promo Omega Guard sekali lagi. Memang beruntunglah siapa yang cepat grab Omega Guard dengan harga cuma RM** bulan ini. Sebab sebelum promo ni, harga Omega Guard ni RM*** tau! Ramai yang berebut-berebut beli 2-3 botol untuk kegunaan sendiri, emak ayah dan anak-anak memasing. Jom baca sedikit info mengenai Omega Guard kesukaan semua orang ini!


26 kelebihan Omega Guard untuk semua orang?

Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplement. 

Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan berbanding tumbuh-tumbuhan yang sukar ditukarkan oleh enzim tubuh.

Tahap enzim tubuh yang bagus dapat memproses kesemua EPA, DHA, ALA dan lain-lain yang lagi yang terkandung dalam Omega 3 dengan maksima. Tak guna juga kita ambil makanan yang tinggi kandungan DHA, EPA dan lain-lain kalau enzim tubuh tidak berfungsi dengan baik.

Jadi amat penting pastikan tubuh dalam keadaan sihat supaya kesemua zat dan nutrien dari makanan dapat diserap dengan baik.


SUMBER OMEGA 3


Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee

1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair 
sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik. 

3. Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.

4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.

6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini

7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.


26 Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee.

1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita.
2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan.
3. Mencegah salur darah dari tersumbat.
4. Omega 3 dapat mengelakkan strok.
5. Mengekalkan tekanan normal darah.
6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher.
7. Mengurangkan sakit kepala.
8. Merendahkan kolestrol.
9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan.
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL.
11. Mengawal masalah obesiti.
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung.
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin.
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak.
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak.
16. Membantu menyihatkan paru-paru.
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang.
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan.
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik.
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi.
24. Mencegah penyakit gout.


Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak seperti:-

1. Mencegah insomnia.
2. Mengurangkan tekanan emosi.
3. Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan.
3. Membantu memperbaiki masalah autism.
4. Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive.
5. Mengurangkan masalah schizophrenia.
6. Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak.


Siapa Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan?

1. Warga Emas
2. Pesakit Jantung
3. Wanita
4. Wanita yang telah melahirkan anak
5. Pesakit darah tinggi
6. Orang yang selalu lupa
7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
8. Pelajar
9. Ibu menyusu
10. Ibu Hamil
11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus



P/S : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Thursday, November 7, 2013

13 FUNGSI LECITHIN SHAKLEE.

Ahhh selamat hari Khamis semua! :)

Harini sibuk gilos melayan kerja-kerja kat opis sambil melayan group whatsapp anak cucu cicit. Kebetulan harini dapat sms dari Shaklee mengatakan LECITHIN yang hot meletop tu dah RESTOCK! Lecithin ni memang hot okay! Cepat je habis kat branch, kat HQ. Sampai nak kena tunggu Shaklee restock balik! Hihihihi. Memang menggelupur semua anak cucu cicit kat group whatsapp tu ha. Semua pakat nak serang online dan mana-mana HQ dan branch berdekatan. Punyalah HOT si Lecithin ni kan?

Apa fungsi Lecithin ni? Kenapa dia HOT sangat?



Lecitin terkenal sebagai 'pengemulsi semulajadi' kerana ia mempunyai kesan ‘melekat pada lemak’ dalam kata ringkasnya, ia menyebabkan lemak tu ‘terapung’ dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran.

Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan. Contoh macam buat kek, yang basic tu macam tepung gula telur, kalau takde, tak jadi kek tu. Haa gitulah Lecithin boleh diperolehi melalui kuning telur, jagung dan soybeans. Dan tahukah anda, Soybean Lecithin is the richest cholesterol-free source of Lecithin. Yang menariknya, Lecithin Shaklee adalah bersumberkan dari soybean.

13 Fungsi Lecithin Shaklee.

1. Lecithin bertindak sebagai pelarut untuk kolestrol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain. Sebab tu ia membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yang mengeras. Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000-7000mg sehari jika berhadapan dengan masalah kesihatan yang sebegini.

2. Kenapa orang yang nak kurus suka Lecithin? Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye, ianya memecahkan lemak) Tahukah anda, Lecitin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.

3. Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel-sel badan. Tanpa lecithin yang mencukupi, membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Banyak faktor seperti bahan-bahan kimia dari persekitaran yang tercemar, bahan-bahan metal, dadah, food additives, pesticides, etc. Semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat-zat. Jadi dengan cara menambahkan pengambilan Lecithin, pasti ianya keputusan yg bijak.

4. Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati. 

5. Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka-mereka yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.

6. Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria. Disamping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.

7. Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang, penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (berkaitan short term memory). Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.

8. Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter dimana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia.

9. Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru-paru kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Dan sebab itulah ianya berguna bagi mereka-mereka yang ada alergi, high fever, asma, bronkitis dan emphysema.

10. Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint (sendi-sendi) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.

11. Lecithin adalah zat utk kecantikan. Ianya perlu dalam menghasilkan rambut yang sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.

12. Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala-gejala menopause.

13. Lecithin bersama unsur-unsur lain digunakan utk membuat BILE. Bile ni fungsinya plak mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat-zat seperti vitamin A, D, E dan K ke dlm badan.



Oklah, nak pergi sambung buat kerja. Kepada sesiapa yang nak order Lecithin ni atau mana-mana supplement kesihatan lain, marilah hubungi saya segera. Lai lai lai! :)



Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Monday, November 4, 2013

CINTA SI UNGU.

Alaaa ni cerita dah basi sebenarnya. Tapi oleh kerana aku nak abadikan perkara ni kat blog, so aku rajinkan jugaklah diri menaip ni ha. Kalau sesiapa yang dah friend dengan aku kat FB tentulah dah tahu yang aku dah keluar sebuah kereta hasil bersama Shaklee. YES, guna statement Shaklee sahaja okay. Percaya, sila percaya! :)

Wahid yang tengah dengar penerangan dari our sales advisor. 


"Amboi Aishah, bertahun hang kerja, takdak keluar kereta. Join Shaklee setahun setengah terus keluar kereta naa?"

Alhamdulillah, Allah mudahkan jalan aku dan keluarga. Rasanya, kalau fikirkan memang macam tak percaya. Diri aku seorang yang sangat pen-takut (hihihihi), boleh berani main redah je amik kereta ni. Tapi bila fikirkan masa depan keluarga, masa depan bisnes dan masa depan diri jugak, tawakal sahaja lah.

Masa mula-mula kereta ni keluar, memang aku tak bawak langsung! Takut okay! Jantung ni berdebar punyalah dup dap dup dap! Bila fikir nak kena bawak kereta je, mulalah lutut aku ni longgar menggigil-gigil. Hahahaha. Kelakar gila kalau fikir balik. Tak tahulah apa yang aku takut. Rasa trauma dengan eksiden yang dulu tu meruap-ruap. Amik masa yang lama jugak Wahid kena duduk sebelah teman aku dalam kereta, pastu dia bawak kereta balik, pastu petang amik aku, baru aku bawak semula. Macam tu lah dalam seminggu.

Pastu tak boleh jadi dah. Sampai bila nak macam tu kan? Aku pon berani je bawak seorang dengan Wahid follow belakang. Lama-lama dah okay dah. Paling best sekarang ni, kalau ada customer nak COD barang ke, insya-Allah aku dah boleh hantar seorang. Nak gi amik stok kat Shaklee pon dah boleh dah. Tak perlu susahkan Wahid lagi. Memang banyak kemudahan bila dah boleh bawak kereta ni. Aku je terlambat nak nampak semua ni. :)

Kesimpulannya, apa sahaja ketakutan yang ada kat depan kita, HADAPI SAHAJA. Selagi kita tak hadapi dan lalui ketakutan tu, kita memang akan sentiasa dirundung ketakutan. Conquer your fear, JUST DO IT! Betul kan? 

Oh ye, ada sesiapa nak order supplement Shaklee area Johor Bahru, kalau nak COD bolehlah call saya. insya-Allah servis tip top. Ewahhhh sempat lagi nak promo. HAHAHAHAHAHA.



Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Wednesday, October 2, 2013

ADA APA DENGAN COLLAGEN POWDER SHAKLEE?

Ada apaaaa?? Tentulah promo uollssss!!



Apa bagusnya Collagen Powder ni? Kenapa kena beli? Kenapa kena consume?

1. Sebab kolagen membantu menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan semula. Siapa yang ada masalah rambut gugur tu baik cepat amik kolagen. Kalau tak tetiba padang jarang padang terkukur je kepala tu kan? Hihihi.

2. Paling best, kuku jadi lebih kuat, bintik putih hilang dan pangkal kuku kekalkan warna yang sihat. Tak ada dah kuku kuning-kuning kusam semua. Ramai okay yang amik Collagen Powder Shaklee ni, kuku semua berkilat-kilat. Tak payah pakai pengilat kuku dah!

3. Sebab paling penting ialah kulit akan kurang kering dan elastisiti akan bertambah baik. Kulit juga akan sembuh dengan cepat dan ini akan membantu mengurangkan parut. Say goodbye to parut-parut dan bintik-bintik hitam!

4. Membantu menghilangkan tanda penuaan. Hoyeahhh!

5. Kolagen membantu menguatkan tulang dan mengurangkan kemungkinannya menjadi rapuh.

6. Kolagen juga membantu kurangkan kesakitan dan geseran sendi. Euwww sakit!

7. Baik untuk mata. Kornea memerlukan kolagen dan ianya membantu mengekalkan otot mata supaya tetap anjal.

8. Memastikan otak sentiasa sihat.

Info tambahan : Tahukah anda SCP dilengkapi dgn asid hidraulik utk mengekalkan kelembapan kulit. 1 gram asid ini boleh menahan sebanyak 6 Liter air!




Apakah tanda kekurangan kolagen dalam badan?

1. Garis-garis kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, kesan bengkak bawah mata, penglihatan kabur.

2. Gusi yang tidak sihat.

3. Rambut menjadi kering dan bercabang di hujung.

4. Liang roma menjadi besar, pigmentasi, jeragat, kulit kering.

5. Garis halus kelihatan pada leher.

6. Kulit hilang keanjalan, lebih kering. Kelihatan tua daripada umur sebenar. Organ dalaman tidak berfungsi dengan berkesan.

7. Payudara dan punggung kelenturan.

8. Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakit sendi.

9. Kulit senang pecah, pudar dan kekuningan.



Macam mana? Berminat? Nak tau apa lagi yang best?

BELI 3 KOTAK COLLAGEN, DAPAT FREE MEMBERSHIP!


Rugi kan kalau tak grab peluang ni? Sambil consume untuk kulit cantik halus mulus, kita pon join lah Shaklee untuk tambahkan pendapatan bulanan. Tak rugi wooo. Siapa cepat dia dapat. Siapa lambat, dia tak dapat. Yang penting, FAST ACTION FAST RESULT. Wink wink!





Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Wednesday, September 18, 2013

KENAPA KITA PERLU SUPPLEMENT TAMBAHAN?

 
"Orang dulu-dulu tak makan vitamin, sihat je. Orang asli tak makan vitamin, sihat jugak". Saya akui juga kebenaran kata-kata itu. Namun, semua tu tak boleh nak dibanding dengan kita hari ini. Zaman dulu tak ada pencemaran. Orang asli dalam hutan tak ada pencemaran. Orang zaman dulu, orang asli tak makan makanan proses, fast food, dan sebagainya. Orang dulu-dulu, orang asli tak guna bahan-bahan kimia, tak pakai make-up yang ada bahan kimia, etc..
Kita sekarang terdedah kepada pencemaran, terutama pencemaran udara. Dalam makanan, sebaik-baik sayur adalah sayur mentah / ulam, kerana proses memasak menghilangkan khasiat dan vitamin sayur - berapa kerat yang makan ulam? Kita memerlukan 500mg vitamin C sehari yang terkandung dalam 7 biji oren. Siapa larat makan 7 biji oren setiap hari? Kalau dalam rumah ada 6 orang, 6x7=42 biji oren perlu disediakan setiap hari!!!
Menyebut tentang pencemaran, setiap pencemaran meninggalkan kesan dalam tubuh kita, menghasilkan radikal bebas yang menyebabkan sel badan kita berubah bentuk, dari bulat cantik kepada bentuk-bentuk lain, bujur ke, bersegi ke, apa-apa lah. Radikal bebas ni boleh dihapuskan dengan pengambilan anti oksidan, iaitu rangkaian vitamin-vitamin seperti vitamin C dan Vitamin E. Jadi setiap hari kita kena makan 7 biji oren, serta sumber vitamin E seperti minyak sayuran, minyak zaitun, minyak bunga matahari, makan sayuran berdaun hijau gelap (makan mentah ya), kekacang dan bijirin, dalam kuantiti yang mencukupi untuk mendapatkan sumber vitamin E.
Tiada masalah jika kita mampu menyediakan semua itu. Itu belum lagi mencukupkan keperluan vitamin lain, seperti vitamin A, B (vitamin B ada banyak dan dari sumber berbeza), vitamin D, vitamin K, dan mineral-mineral lain seperti kalsium, magnesium, fosforus, zink dan sebagainya.
Jangan komplen kalau badan sentiasa penat (walaupun dah cukup rehat), selalu stress, selalu selsema (tanpa masalah sinus), hormon tak stabil bila kita tak mampu nak berikan tubuh kita keperluan vitamin dan mineral hariannya. Tepuk dada, tanya pada diri sendiri "Cukupkah vitamin dan mineral yang diperlukan olehku dan keluargaku?" Hanya anda yang tahu jawapannya...
Kredit to : FB Sihat dan Segar

Buatlah pilihan tepat untuk supplement kesihatan untuk anda dan keluarga. Make sure ianya SELAMAT, SENTIASA BERKESAN dan HALAL. Pilihan saya, tentulah SHAKLEE! :)



Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Thursday, September 5, 2013

1 TAHUN 5 BULAN BERSAMA BISNES SHAKLEE.

Sekejapan dah 1 tahun 5 bulan. How time flies. Wahhh nak cakap omputih jugakkk. Hahahaha. Tapi iye, memang tak terasa waktu yang berjalan. Keseronokan dengan Shaklee sampai terlupa penat lelah jerih perih masa awal-awal join Shaklee dulu. Saya masih boleh ingat lagi first time dapat customer Shaklee, kemudian saya pergi pos barang ke Pejabat Pos Larkin berbondong-bondong hanya dengan naik teksi! :)

Banyak sangat kenangan sepanjang 1 tahun 5 bulan ni. 



Alhamdulillah, income dengan Shaklee dah mula stabil. Menghampiri 5 angka, insya-Allah. Tak percaya? Tapi itulah hakikatnya. Tapi ni pon boleh dikatakan lambat tau. Ada orang lain yang fast track, dalam masa 4 bulan dah dapat income 10K, dalam masa 8 bulan dah naik Master (rank tertinggi) dalam Shaklee. Subhanallah. Rezeki masing-masing kan? Perjalanan hidup yang Allah dah tentukan. Tapi itu apa yang mereka dapat, setimpal dengan usaha dan pengorbanan mereka. Bukan takat goyang kaki duit masuk ribu riban. 


Gambar masuk poster kat Shaklee sebab naik rank Coordinator bulan Jun 2013.



Dapat sijil, pin, dah cash incentive.



Pencapaian terkini bulan Julai.
Car Bonus Achiever.



Saya bersama Master Shareeza @ Kak Cery.
Antara inspirasi saya. :)


Alhamdulillah. Allah lorongkan saya membuat keputusan yang tepat dengan join bisnes Shaklee, 1 tahun 5 bulan yang lepas. Allah lorongkan juga saya memilih group yang hebat, Jutawan Shaklee. Sungguh, saya tak menyesal dengan keputusan saya ini. Malah setiap hari saya gembira. Saya dikelilingi orang-orang yang positif dan sentiasa beri saya semangat dan dorongan. Tak lokek ilmu. Sentiasa ajar ilmu dunia dan akhirat. Dalam masa berniaga, kami diajar juga amalam-amalan kerohanian yang mendekatkan diri saya kepada-Nya. Mendidik hati kami untuk sentiasa membantu orang. Beri yang terbaik, gembirakan orang sekeliling. Ya Allah, sungguh saya bersyukur.

Saya betul-betul nak bantu orang lain di luar sana yang nak ubah hidup mereka, terutama sekali wanita. Sebab saya tahu, isteri-isteri ni ada niat nak bantu suami dan keluarga, tapi tak tahu caranya. Kalau anda ada keinginan untuk ubah hidup dan berjaya, memiliki hati yang kental dan semangat yang tinggi, boleh hubungi saya. Insya-Allah saya bantu semampu dan sekuat semangat yang Allah izinkan.

“Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib suatu kaum kecuali kaum itu sendiri yang mengubah apa apa yang pada diri mereka ” QS 13:11

Income 3-4-5-6 angka bukan lagi mimpi. Kerana group kami dah buktikannya! :)

Cara Mendaftar Ahli --> KLIK SINI



Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Wednesday, September 4, 2013

Testimoni PANAS Pengguna CoQHealth Plus!

PERINGATAN : ENTRY 18SX. JADI, REMAJA DI BAWAH UMUR 18 TAHUN ADALAH TIDAK DIBENARKAN MEMBACA. KALAU DAH KAHWIN, OKAY. HEHEHEHEHE.


KLIK GAMBAR UNTUK PAPARAN JELAS.

Kredit to : Kak N

Memang ramai yang tanya mengenai ini. Tapi malulah I nak cerita open kat blog kan. Konsultasi selalunya secara tertutup bersama isteri-isteri yang mahukan terbaik untuk rumahtangga mereka. Nak suaminya sihat, jadi yang terbaik. Betul kan? Barulah rumahtangga yang dibina aman bahagia dan sejahtera. :)

Nak baca lagi testimoni PANAS? Ha, nah!



Terus rasa nak PM saya lepas baca entry ni? Lai lai lai! :)

Aishah Rahim | ID 882365
FB : Aishah Rahim / MyAishah Little Shoppe.
SMS / Whatsapp / Viber : 014-3580109
Email : shara85_jb@yahoo.com

P/S #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook.

P/S #2 : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Monday, September 2, 2013

Promosi September : CoQHealth Plus!

CoQHealth Plus ni produk terbaru dari Shaklee. Tapi takdelah terbaru sangat sebab Shaklee launch bulan Jun haritu. Saya je tak sempat nak kenal-kenalkan kat blog ni sebab busy sangat ngalahkan PM. Hahaha. Tapi dah alang-alang bulan ni promo, jadi marilah kita berkenal-kenalan ye tak? Ihiks!

Bila sebut pasal CoQ, mesti orang dok fikir untuk jantung je kan? Tapi sebenarnya, ia memberikan lebih dari itu. CoQHealth Plus dari Shaklee ni pon sangat bagus untuk penghasilan kulit yang cantik. Sebab apa? Sebab dalam CoQHealth Plus ni mengandungi CoQ10 sebagai bahan utama. 

CoQ10 ialah nutrien larut lemak semulajadi yang terdapat dalam setiap sel badan. Ia bertanggungjawab menghasilkan tenaga dalam setiap sel. Ia juga merupakan antioksida semulajadi. CoQ10 membantu menguatkan otot jantung. CoQ10 membantu mencegah pengoksidaan kolestrol jahat dan CoQ10 juga berfungsi memastikan salur darah fleksibel untuk tekanan darah yang sihat. Dan yang lebih menarik CoQ10 juga membantu membaiki peredaran darah. Ini bermaksud ia membekalkan oksigen dan nutrisi untuk menghasilkan sel baru yang lebih muda. Dalam erti kata lain, CoQ10 membantu kulit lebih cerah dan berseri. CoQ10 juga untuk perlindungan matahari semulajadi, meningkatkan kesuburan dan meningkatkan tenaga lebih-lebih lagi jika anda mengalami sindrom keletihan yang kronik dan juga mampu untuk meningkatkan keupayaan mental (migrain, sakit kepala dan loya).


Tahap CoQ10 semulajadi dalam badan berkurang apabila kita meningkat usia. Sebab tu salah satu alternatif adalah mengambil CoQ Health Plus dari Shaklee. Ia mengandungi 3 bahan utama iaitu CoQ10, Vitamin E dan Green Tea. Apa yang membezakan CoQ Health Plus dengan produk lain adalah CoQ10 Shaklee adalah daripada yis ekstrak semulajadi sama seperti yang dihasilkan oleh badan. Paling penting, CoQHealth Plus Shaklee memiliki sistem penyerapan yang dipatenkan. 

Lain-lain info mengenai CoQHealth Plus Shaklee?

* Mengandungi Koenzim Q10 yg penting utk sel tubuh bagi menghasilkan tenaga sendiri untuk kekal berfungsi
* Mengandungi kesemua proprieteri semulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 dengan vitamin E dan estrak teh hijau
* Mengelakkan penyakit kardiovaskular termasuk arteri tersumbat
* Digunakan untuk merawat penyakit kanser seperti kanser payudara dan membantu pesakit yg menerima rawatan kemoterapi
* Membantu meningkatkan penghasilan insulin yang membantu pesakit diabetis
* Merawat masalah penyakit gusi
* Membantu merawat pesakit Parkinson
* Membantu meningkatkan tahap kesuburan dan jumlah sperma.

Jadi marilah segera mendapatkan CoQHealth Plus Shaklee ni sementara promosi bulan ni. Harga? Usah dicerita kalau promo memang harga menjunam-junam! Hahahaha. Yang penting, memang rugi kalau tak cuba. Suami, isteri, mak, abah semua boleh makan. Lai lai lai!

Aishah Rahim | ID 882365
FB : Aishah Rahim / MyAishah Little Shoppe.
SMS / Whatsapp / Viber : 014-3580109
Email : shara85_jb@yahoo.com

P/S #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook.

P/S #2 : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Friday, August 30, 2013

Testimoni Set Menyusu Shaklee. Memang best!

Alhamdulillah. Masih diberi peluang untuk sharing lagi mengenai breastfeeding dan kebaikan Shaklee. Saya yakin memang ramai yang tahu vitamin Shaklee ni terkenal khas untuk ibu menyusu. Tapi sebenarnya tidak ye. Vitamin Shaklee ada banyakkkk dan untuk pelbagai masalah kesihatan. Tapi harini saya memang nak share pasal set menyusu lah. Hehehe. Set yang saya suka dan cinta. :)

Ni nak share pasal seorang customer Kak Cery ni ha. Beliau amik set menyusu. Pastu siap listkan lagi apa kebaikan yang dia dapat. Selain daripada kuantiti susu meningkat, anak cepat kenyang, beliau kurang letih, masalah keputihan pon terus settle! Jom kita baca jom! 

Salam Kak Cery. Akak pekaba? Harap akak sihat & sentiasa dilindungi olehNya. Suke sangat-sangat bace blog akak. Teruskan menulis tau. Ni nak bagi testimoni tentang Shaklee. Dah sebulan lebih saya makan supplement Shaklee, Alhamdulillah memang sesuai sangat dengan saya & anak. Banyak perbezaan yang saya rasa sejak makan Shaklee.

1) Masa mula-mula makan tu memang rasa segar, tak letih, tak mengantuk walaupun masa tu tak nmpak lagi peningkatan oz susu. Mengaji pun tak rasa mengantuk. Alhamdulillah.

2) Susu makin pekat, kuning macam colostrum. Suka tengok Hihihihi. Mungkin sebab protein & B-complex.

3) Anak cepat kenyang. Kalau dulu tengok anak macam tak puas je menyusu. Lepas makan supplement ni, Alhamdulillah. Sekejap je nyusu then tidur. Hehe. Kenyang sangat le tu. Boleh le wat stock.

4) Susu makin meningkat selepas 4-5 hari makan Shaklee. Kalau dulu perah just dapat dalam 2-3 oz je. Sekarang Alhamdulillah sekali perah bole dapat dalam 5-6oz. Cik 'B' selalu rasa full je Hihiihi. Ada gak pernah dapat dalam 8oz sekali perah. Alhamdulillh, syukur sangat-sangat.

5) ESP paling sedap dan marvelous. Saya suka sangat. Kalau minum esp tu rase kenyang je. Rasa ESP tak mengecewakan. Memang sedap sangat-sangat. Selalu campur dengan milo, susu @ air jus buah-buah. Rasanya memang sedap. Terbaik punya!

6) Performance Drink memang memberi kesegaran kepada saya Kalau saya rase letih, saya minum Performance Drink. Alhamdulillah, memang menyegarkan.

7) Kalsium / Ostematrix saya ambik macam akak suggest. Memang rasa perubahan. Kalau dulu time period, susu memang drop sangat-sangat Kalau perah pun just dapt 1-2oz je Tapi lepas makan kalsium / magnesium ni, Alhamdulillah susu tak drop sangat macam biasa. Boleh dapat dalam 4-5oz. Saya memang syukur sangat-sangat. Takde la stress sangat tak leh nak buat stock. Hihihi.

8) Saya perasan, lepas makan vitamin Shaklee ni, keputihan saya dah kurang & makin takde. Gembira sangat-sangat. Selain dapat up kan susu, ade gak dapat effect lain. Hehehe. Muka pun tak lesu sangat sekarang ni. Kalau dulu, selalu macam tak bermaya je muka ni. Selalu kena tegur, Sekarang tak lagi heheheh. Makin bersinar! :)


Anda yang berminat nak rasa pengalaman dan hasil yang sama, bolehlah hubungi saya segera untuk mencuba. Tak rugi wooo amik consume produk Shaklee ni. Dahlah harganya berpatutan, untuk kegunaan jangka masa yang panjang, hasilnya pon menawan! :)

Aishah Rahim | ID 882365
FB : Aishah Rahim / MyAishah Little Shoppe.
SMS / Whatsapp / Viber : 014-3580109
Email : shara85_jb@yahoo.com

P/S #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook.

P/S #2 : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Thursday, August 29, 2013

Alfalfa, Keputihan Dan Rahsia Keintiman Wanita.

"Masalah keputihan adalah masalah yang sejak lama menjadi persoalan bagi kaum wanita. Tidak banyak wanita yang tahu apa itu keputihan dan terkadang menganggap enteng persoalan keputihan pada wanita ini. Padahal keputihan tidak bisa dianggap enteng, karena akibat dari keputihan ini bisa sangat fatal bila lambat ditangani. Tidak hanya bisa mengakibatkan kemandulan dan hamil diluar kandungan, keputihan juga bisa merupakan gejala awal dari kanker leher rahim, yang bisa berujung pada kematian."

Hamboiii. Siap copy paste dari blog Indon lagi nak kasi faham apa itu 'keputihan'. Hahahaha. Padahal banyak je kan blog-blog Melayu yang menerangkan maksud keputihan tu. Hahahaha. Saje je nak bagi mesra serumpun. Echeh. Hehehehe. :p

Okeh kawan-kawan. Jom kita cerita sikit pasal keputihan ni ha.

Keputihan ni adalah normal di kalangan wanita jika ia hanya lendir putih, jernih, cair tidak berbau dan tidak berasa gatal. Tetapi keputihan itu boleh dikategorikan sebagai bermasalah apabila ia bersifat pekat, berwana putih kekuningan, berbau, diiringi rasa gatal. Jangan anggap ianya masalah kecil ya, ataupun akan hilang dengan sendiri.

Tahukah anda masalah keputihan ni disebabkan jangkitan kulat. Jika ia tak dirawat, tak mustahil ia akan merebak dan menyerang organ-organ penting dalam badan. Malah yang lebih teruk, ia mampu merebak ke pasangan kita. Dimana kesannya organ seksual lelaki juga turut akan berasa gatal, melecet dan kemerahan.

Okey setelah tahu apa itu keputihan dan bahayanya, mari kita baca pengakuan mereka pula. Dengan izin empunya badan, saya kongsi di bawah ini.


Zakiah Zainol "okay...no wonder la kali ni lepas abis pantang saya takder masalah macam rasa tak sedap dan discharge yang agak tak best...selalu lepas pantang jer mesti nak ambik bxxxxi. But not this time. I tak nak ambil any jamu cos malas nak campur2"

Dilla Jalil "alfalfa mmg best..dilla pernah tanya hasben (lepas bersama selepas 100hari berpantang) ada rasa lain tak??hasben dgn serba salah ckp adalah lain sikit lepas bersalin ni..dh kurang grip!tp lepas ambil alfalfa..katanye ketat mengalahkan anak dara ko!!hehehe..i luv alfalfa!! ♥"

Ehem ehem. Pengakuan jujur Dilla tu mmg kisah benar. Tahukah anda yang Alfalfa ni mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti Kacip Fatimah. Maka, membantu dalam 'hubungan' suami isteri (enhance libido). Jeng jeng jeng! :))

Di bawah ini pula saya share kembali beberapa feedback. Juga tentang masalah keputihan.

Pn Lyn ".....saya perasan pas mkn vitamin shaklee ni, keputihan saye dah kurang & makin takde....gembira sgt2...."

Pn Yati ".......dah start mkn alfafa nie tah bila tah lupa..xpot pun kesan dia sbb target utama nak bykkan susu..smlm mkn alfafa slps sarapan 2 biji lps lunch 2 bijik...blk umah nak mandi eh keputihan nie xde ketul2 la..saya punye keputihan bukan jenis melelah kena panties tu tp jenis tgal kat dlm..terkejut gak xde ketul langsung..dah pakai ubat klinik dah beberapa kali dah2 hehehe..sbb apa jadi keputihan nie?aku pun tak tahu..semua wanita ada keputihan ke ye? ke aku je?huhuhuhuhuh sedih2...tu td sms kak cery betul ke alfafa nie blh kurang keputihan..dia kata ye"

Pn Dilla "....Semenjak mama mengamalkan alfalfa, masalah keputihan mmg kurang. Ini kerana..terus terang mama cerita..baba sangat2 memuji selepas mama mengamalkannya. Hubungan kami juga menjadi lebih mesra. Bila baba dah puji, mama seronoklah..heheeee. Mama terasa diri mama begitu bersih, lagi satu nak solat pun senang..tidak perlu risau!"

Itu dia antara secebis pengakuan beberapa orang yang dah rasai kehebatan Alfalfa. Actually banyak lagi testimoni mengenai Alfalfa dari segi keputihan dan keintiman ni. Cuma ia bersifat personal. Jadi tak dapat disiarkan di blog ini. Pendek kata, anda cuba dulu, baru anda percaya. Belum cuba belum tahu. :)

Kredit info dari : Master Shareeza

Aishah Rahim | ID 882365

FB : Aishah Rahim / MyAishah Little Shoppe.
SMS / Whatsapp / Viber : 014-3580109
Email : shara85_jb@yahoo.com

P/S #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook.

P/S #2 : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Thursday, July 11, 2013

Bukan Cerita Shaklee.

Hahahaha tajuk tak menahan kan?

Disebabkan blog ini telah lama tiada cerita peribadi, maka aku terasa blog ini seperti blog rasmi Shaklee pulak. Sampai ramai yang meng-PM (???) bertanya dimanakah gambar Nashriq dan Najah sudah lama tidak disiarkan. Alaaa korang memang comel sangat tau siap PM segala. Feeling retis sangat! Hakhakhaktui!

Oleh kerana hari ini sangat murah hati nak bersiaran bukan cerita Shaklee, maka aku pon gigih nak upload gambar anak-anak yang semakin 'banyak akal'. Setiap hari ada sahaja pe'el yang buatkan aku dan suami tepuk dahi! Bayangkan kuasa power rangers bergabung dengan power ultraman. Tak ke hebat?


Anas Nashriq - Bakal menginjak ke usia 3 tahun bulan Ogos ini. Badan makin kurus dan meninggi. Mulut sangat kepoh dan petah bercakap. Pemalu, penyayang dan lembut hati. Manja kedehek to the max! Currently sangat gilakan Thomas and  Friends. Setiap hari masuk kereta benda pertama dia akan cakap, "Ayah, bukak MIUS". So, apakah MIUS? Mius adalah RADIO. We have no idea kenapa dia panggil radio itu mius. Masa mula-mula memang tak faham. Tapi bila dia sendiri ON-kan radio sambil berkata, "Ini mius Mama", kami pon angguk kepala. Dah betulkan banyak kali tapi dia tetap panggil radio itu mius. Maka lekatlah nama radio itu mius. Hehehehehe.




Anis Najah - Kini berusia setahun 6 bulan. Masih menyusu badan sepenuhnya. Sangat hyper, licik, banyak akal, kapten kepada acara-acara kebinasaan kat rumah, suka memanjat dan berjoget atas meja! Yes. banyak benda lagi kalau nak describe Anis Najah sekarang ini. Dia ni macam ada super power berkuasa kuda. Hanya akan diam bila tidur. Selain dari tidur memang tak akan duduk diam. Macam bulu sehelai kena tiup. Minit pertama kau akan nampak dia kat depan TV. Tak sampai seminit dia dah punggah baju kat bilik! Can you imagine?!

**************

Ini cerita semalam. Semalam kan hari cuti sebab 1 Ramadan. Jadi kami suami isteri melepak sahaja kat rumah untuk mentarah gunung ganang baju yang meninggi. Hehehehe. Sebenarnya, bila budak berdua ni sedang berjaga, memang tak boleh buat kerja rumah. Kena entertain diorang join buat kebinasaan rumah jugak. Tapi semalam sudah tak tahan tengok gunung ganang baju-bajuan itu. Maka kena usaha jugak melipat suami isteri.

Suami lipat, isteri cari pair baju dan terus simpan. Tak sempat si isteri simpan, si anak yang perempuan sudah buat chicken dance atas baju-bajuan yang sudah dilipat!! Siap boleh gelak-gelak dan buat slide jatuh-jatuh lagi!! Memang kesabaran dicabar tahap maksimum semalam. Si Nashriq tak buat okayyyy. Nashriq cuma duduk tepi memandang adiknya dengan renungan "Habislah kau Najah lepas ni. Confirm kau kena kejap lagi!".

Sebab puasa punya pasal, amik nafas dalam-dalam dan hembus. Istighfar banyak-banyak supaya tangan tidak berjalan menjadi ketam. Kalau tidak memang dah selamat punya si Najah kena semalam. Dia memang suka sedut darah Ayah dan Mamanya. macam sangat puas hati kalau buat kami marah. Orang kata dia banyak akal - sangat bagus. Tapi kalau setiap hari macam ni? Hahahahaha.

Cerita lain?

Selain daripada aktif dengan Shaklee, aku sibuk bekerja je setiap hari. Eh, korang dah tahu kan aku dapat pindah ke Jabatan Pelajaran Johor tu? Dah hampir 3 bulan di sini, Alhamdulillah semuanya okay. Seronok jugak sebab dapat kawan-kawan yang sekepala. Skop kerja agak berbeza dengan skop kerja di sekolah dulu. Jauh beza sangat. So aku kena belajar banyak. Tapi tak apa. Aku suka je pon sebenarnya. Belajar benda baru pon dikira ibadah kan? :)

Pasal lesen kereta? Hahahaha. Aku dah lulus dah sebenarnya. Hanya dengan sekali test! Amboi statement berlagak gila kan? Tapi bila fikirkan dugaan-dugaan yang aku harungi sebelum nak dapat lesen tu, terasa beratnya alahai. Aku happy gila bila dah lulus ujian memandu tu. Kononnya nak terus bawak kereta lah kan. Tapi sampai ke hari ni memang tak pernah bawak langsung! Ini semua sebab sifat penakut dan gugup punya pasal. Haih...

Oh iya! Aku rasa belum terlambat kot kan untuk aku ucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadan. Semoga ibadah puasa kita dan ibadah-ibadah lain diterima-Nya. Insya-Allah semoga dipermudahkan urusan kita semua bulan ini. Amin Ya Rabb!


Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Monday, July 1, 2013

GLA, Promo Bulan Julai.

Alhamdulillah. Bersiaran dari Hotel New York, Johor Bahru. Sebab apa? Sebab ada kursus anjuran Kementerian Pelajaran Malaysia. Hahahaha dah lama sangat tak dapat pergi kursus. So harink sangat excited bukan main!

Tapi ada lagi satu yang saya excited tau. Bulan ni Shaklee punya promo ialah GLA Complex! I love it so much! Nak tau sebab apa? Sebab GLA ni banyak sangat khasiatnya. Dari masalah kulit, eczema sehinggalah kepada masalah wanita dan kesuburan.

Jom baca sedikit info tentang GLA Complex jom?

"GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E."

"Kebiasaannya digunakan untuk regulate kitaran haid, simptom PMS, sakit kepala dan untuk mereka yang menopause. Selain itu, GLA Complex ini amat bagus untuk skin texture, skin repair dan buat skin glowing."

Mari kita baca kebaikan GLA Complex Shaklee :

* Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
* Meningkatkan kesuburan.
* Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)·
* Membantu dalam menangani menopause.
* Menguatkan kuku & rambut.
* Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.
* Membantu menangani ekzema.
* Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
* Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
* Menguatkan immuniti badan.
* Mempelahankn process penuaan.* Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
* Mengawal kencing manis·
* Mengawal kolesterol.
* Bagus untuk saraf. 

GLA boleh diambil oleh lelaki dan wanita. Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis.Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli. GLA juga mampu menangani masalah kulit kepala berkerak, berkuping, bersisik.

Jom dapatkan GLA anda bulan ni dengan harga super menariks! :)

Aishah Rahim | ID 882365
FB : Aishah Rahim / MyAishah Little Shoppe.
SMS / Whatsapp / Viber : 014-3580109
Email : shara85_jb@yahoo.com

P/S #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook.

P/S #2 : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Thursday, June 20, 2013

Persiapan Menyambut Bulan Ramadan.

Ya Allah, diam tak diam ada lebih kurang 4 hari lagi kita akan masuk ke bulan Ramadan. Rasa tak sabar pon ye. Seronok kerana bulan yang dicintai akan tiba. Doa kuat-kuat dalam hati semoga kali ni dapat menjalankan ibadah puasa dan ibadah lain dengan lebih bertenaga.

Ehhhhh, jangan risau jangan risau. Tahun lepas kan dah ada pengalaman berpuasa + menyusukan anak secara exclusive bersama Shaklee. Jadi tahun ni pon insya-Allah mestilah boleh kan? Nak tahu apa yang saya consume tahun lepas untuk maintain tenaga di tahap maksima?

Selain daripada Set Penyusuan Shaklee (Vitalea + B Complex + Vitamin C + Alfalfa + ESP + Ostematrix), saya juga consume Mealshakes dan Performance Drink sewaktu sahur untuk boost tenaga. Alhamdulillah memang berhasil! Even di masa bukan bulan puasa pon, saya suka amalkan gabungan 3 minuman ni. Terus celik mata kalau ngantuk lemah longlai macam nak pengsan! Hahahaha.

Untuk yang sedang mencari vitamin khas untuk persediaan bulan Ramadan ni, inilah gabungan paling mantap sekali! Kami namakan set ini sebagai set Mighty 3 Gems :)

Siapa lagi yang sesuai consume set ini?

* Orang yang ingin kekal sihat.
* Orang yang lanjut umur, yang tidak upaya kerana kekurangan tenaga.
* Kanak-kanak bersekolah.
* Ibu-ibu mengandung dan menyusukan anak.
* Pesakit yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan.
* Pesakit seperti ulcer perut, jantung, kanser, sakit kulit, rambut gugur, tidak ada selera makan, gastrik, dan lain-lain.
* Ahli sukan dan bina badan.
* Mereka yang inginkan kulit yang cantik dan berseri.

Jom dapatkan set ini dari saya dengan harga super menariks! Lai lai lai! ;)

Kredit gambar dari Google.

Aishah Rahim | ID 882365
FB : Aishah Rahim / MyAishah Little Shoppe.
SMS / Whatsapp / Viber : 014-3580109
Email : shara85_jb@yahoo.com

P/S #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook.

P/S #2 : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Monday, June 17, 2013

Meal Shake Oh Meal Shake!

Ya Allah lama gila kot tak bersiaran dari blog ini. Almaklumlah sejak berpindah tempat kerja baru, banyak sangat kekangan sana sini. Mana nak belajar sesuaikan diri dengan tempat kerja baru dan belajar selok belok kerja yang baru. Pastu internet memang takde. So tinggal harapan lah nak meng-update blog serajin dulu. Bak kata Mieyza - kawan blog aku, blog aku ni dah jadi macam rumah hantu! Hahahaha hampeh betul!

Oleh kerana tidak mahu ketinggalan lagi, awal minggu ni baru install Streamyx kat rumah - untuk kesenangan bisnes masa akan datang. Cheh wah! Pastu baru tadi beli USB Broadband Celcom untuk kegunaan di tempat kerja. Tapi jangan fikir yang aku ada internet kat opis nanti kerja opis tak terbuat. I manage doing all my work ikut jadual yang sudah disediakan. Bila masa nak buat kerja hakiki, bila masa pulak nak tumpu pada Shaklee. Aku kan super mom yang multitasking (muntah hijau sekarang!).

Hoyyy panjang gila pulak mukadimah. Sila straight to the point sekarang!

Hye! Nama saya Meal Shake.
Bulan ni ada promosi saya tau! :)

Sebenarnya entry ni nak habaq mai tentang promo Shaklee bulan Jun 2013 ni. Walaupun macam dah lambat sangat, tetap jugaklah aku nak cerita. Omputih kata, better late than never. Ewahh speaking tau!

Iye kengkawan. Seperti yang aku tempel gambar kat atas tu, memang Meal Shake lah promosi bulan ini. Harga memang affordable habis! Siapa yang suka Meal Shake ni, memang harus buat stok 4-5 bulan sekali. Lagi pulak Shaklee punya promosi buy 6 free 1 kan? Lebih setahun tau boleh pakai! Jimat sungguh berdouble double!

Dibawah ini aku kongsikan sharing dari Kak Cery yang berikan Meal Shake untuk anak lelaki beliau, Faiz. Aku yang baca ni pon teruja tau! Sebab Nashriq dan Najah pon memang consume Meal Shake + Omega. Alhamdulillah memang nampak perkembangan yang positif. :)

Memang rugi lah kalau tak beli time tgh promosi ni.... hihihi.. setin ni kalau sorang anak je yg consume, boleh bertahan dlm 2-3bulan.. Shelf life Mealshakes juga tak lama (tempoh hayat expired) Ini utk menjamin kesegarannya, tapi tak rugi beli sekurang2nya ambil 1set (buy 6 free 1).. Kenapa? sebab kalau satu keluarga consume (ibu,ayah, anak 2-3org) setin tu utk sbulan sahaja... So kalau amik 1set blih simpan stok setengah tahun.. or share2 dgn kwn2... Dan yg best lagi Mealshakes ni bukan sahaja kaya dgn protin dan kalsium.. tetapi juga kaya dgn vitamin penting terdapat dlm per serving Mealshakes .. Vitamin A, Vitamin B12, B6, Thiamin, Riboflavin, Asid Folic, Vitamin C, Vitamin E, Biotin, Vitamin D, Niacin, dan juga mineral2 penting kalsium, iodin, besi, fosforus, magnesium, selenium, chromium, molybdenum, zinc.. 


Memang sesuai lah utk anak kesayangan saya si Faiz yg cerewet tak makan sayur buah, so far saya bagi dia sejak usia 2tahun.. Alhamdulillah.. kulit nya cantik (hilang dah parut campak teruk yg dia kena tahun lepas), jarang demam, takde masalah sembelit... bijak, tak overweight, pendek kata.. mmg best la.. pelaburan yg berbaloi... lagipun saya rasa harganya mampumilik.. semua org pun mampu memilikinya.. Kalau mampu bli mainan baju puluh2 ringit. takkan mealshakes tak boleh.. ye tak.purata sbulan dlm rm20-rm30 sahaja..so no more excuses okay..... hihi
Kredit : http://www.mamafaiz.com/search/label/MealShake

So, I love to say yang siapa tak grab promotion ni memang rugi rugi rugi sangat. Bukan nak menakutkan korang ke apa. Tapi memang Meal Shake ni best sangat dah serupa multivitamin - seisi keluarga boleh minum. Lagi pulak tak lama lagi nak masuk bulan Ramadan kan? Badan nak kena cergas dan sihat bertenaga. Takkan nak melepek je? 

Seperti biasa, hubungi aku dengan cara di bawah ini untuk pembelian dan konsultasi percuma!


Aishah Rahim | ID 882365
FB : Aishah Rahim / MyAishah Little Shoppe.
SMS / Whatsapp / Viber : 014-3580109
Email : shara85_jb@yahoo.com

P/S #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook.

P/S #2 : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Sunday, May 26, 2013

Siapa pernah ada masalah gambar Picasa melekat dalam Gallery tak boleh delete?

AKU lah tu!

Punyalah berpeluh-peluh aku mencari cara macam mana nak men-delete gambar Picasa dari blog yang menempel dalam gallery aku tak boleh delete. Dah ler gambar banyak gila dari zaman tok kaduk mula blogging sampai laaaa ni punya gambar. Cubalah bayang macam mana punya berat memory phone aku ni!

Nasib baik aku tergerak nak Google permasalahan aku ini. Echeh bercakap macam masalah besar sangat. Maka aku terjumpalah satu blog ni yang sangat baik hati berkongsi cara bagaimanakah untuk membuang gambar Picasa yang memang tak boleh di-delete secara direct kat Gallery.

http://ihazaliza.blogspot.com/2013/03/tutorial-buang-gambar-blog-dalam-galeri.html?m=1

Semoga Allah murahkan rezeki tuan punya blog yang tak lokek ilmu. Amin! :)



Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Thursday, May 23, 2013

Kawal Berat Badan Dengan Lecithin Dan Alfalfa.

Salam Khamis semua rakan blog!

Harini saya nak buat promosi khas untuk 2 vitamin kegemaran saya, Lecithin dan Alfalfa!

Dengan harga kurang RM100, anda dapat 2 jenis vitamin yang khas untuk bakar lemak, pengemulsi lemak dan detoks semua toksin dan lemak! Jimat sangat jimat kerana sebotol Alfalfa tahan lebih 3 bulan!

PM saya di facebook atau hubungi terus di 014-3580109 untuk keterangan lanjut.

Jom hidup lebih sihat! :)



Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Monday, May 20, 2013

Bermula Dengan Vitamin Penyusuan - Dapat Bonus Kulit Cantik Dan Gebu!

Alhamdulillah. Permulaan Isnin yang tenang. Maaflah sebab dah lama sangat menyepikan diri dari dunia blog. Kalau ada entry pon banyak yang pendek-pendek very short and sweet kata omputih. Hehehehe.
Sekarang ni aku dalam proses menstabilkan diri kat tempat baru. Almaklumlah baru pindah jabatan, banyak benda nak kena belajar. Masih terkial-kial lagi nak buat kerja hakiki sambil bisnes Shaklee. Insya-Allah dah mula nampak rentak. I'll be back for good. :)
Walaupun agak mendiamkan diri, testimoni hot tetap diterima tau. Tengah-tengah kerja pon ada je customer yang setia kasi feedback positif. Tersenyum kambing aku keseorangan sambil buat kerja. Hehehehe. Alhamdulillah, niat untuk membantu ramai orang sihat dipermudahkan. I love Shaklee sebab selalu menjadikan aku positif!
Terbaru ni tadi, dapat whatsapp dari customer setia, Puan Uni. Beliau ni dulu consume vitamin set 3M (Vitalea + B Complex + Alfalfa + ESP + Ostematrix). Kemudian perlahan-lahan add on Lecithin (untuk kawal berat badan) dan Vitamin E (untuk kecantikan kulit). Sangat berbaloi baloi sebab hasilnya memang memuaskan hati Puan Uni ni.
Sekarang ni, Puan Uni kasi suami beliau consume vitamin asas + Omega Guard untuk kesihatan suami tercintanya. Nak sihat sama-sama katanya. Betullah kan? Takkan isteri sorang nak sihat cergas dan cantik. Suami pin kena sama-sama mantap. Eh? Kehkehkehkeh.
Oklah. Oklah. Korang semua pon mestilah nak sihat nak cantik nak cergas nak bertenaga macam Puan Uni ni kan? Jangan malu jangan segan. PM aku untuk ketahui lebih lanjut. Nak contact kat page boleh, kat FB boleh, kat whatsapp boleh, nak SMS pon boleh! Sekarang kan dunia tanpa sempadan. Cececececee :p


Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com
Copyright to AISHAH RAHIM
Designed by UMIESUEstudio 2015