Thursday, August 30, 2012

Kronologi Hasniza Hassan.

Aku janji, ini kali terakhir aku bercakap pasal Hasniza Hassan ni. Banyak lagi perkara lain yang perlu aku fokuskan daripada dok berbalas email dengan minah ni. Niat aku cuma satu, nak terangkan sikit hati Cik Hasniza Hassan ni supaya dia tahu apa yang dia buat, cakap, lontarkan pendapat tu salah caranya. Tak kena tempat dan melampau. 

No. Aku bukan jenis manusia yang tidak boleh menerima pendapat. Cakaplah apa sahaja, aku sudi dengar dan terima. Hujung-hujung, aku bersyukur sebab ada orang yang sayangkan aku. Yang mahukan aku jadi lebih baik. Tapi please jaga ayat dan perasaan orang lain. Cara kita bercakap, sudah mencerminkan bagaimana latar belakang hidup kita. Please bear in mind, muka cantik pon tak guna kalau hati sangat busuk. :)

Oklah. Kita mulakan kronologi sekarang.


Aku terima email dari seseorang yang bernama Hasniza Hassan.
Email beliau berbunyi seperti di atas. :)


Aku balas ini.
Kononnya berterima kasih sebab ada orang yang 'sayang'. :)


Ehhhhh. Dia balas ini pulakkk??


I replied with this.
Siap attach 4 keping maklumat dia yang aku serach kat FB.

Dan dia balas ini?? HAHAHAHAHAHA.

Dia tanya aku jeles? Of coz I'm not my dear! :)


Aku cubalah hantar email semula nak tanya baik-baik.
Apa masalah dia?


Dia jawab ini.
See? Masih dengan ego dia.


Aku balas ini semula.
Masih dengan bahasa yang elok. 


Balasan dari dia. KAHKAHKAHKAH.


Ini aku dah berasap sangat.
Tapi masih SABAR.


Tetap dengan kurang bahasanya. :))


Masa ni, aku memang dah berniat nak let go sahaja benda ni.
Tapi......


BILA DIA BALAS INI, AKU TAK BOLEH TERIMA.

Dan berakhirlah sesi berbalas email dengan Cik Hasniza Hassan itu pagi tadi. Aku malas nak balas lagi sebab memikirkan aku boleh jadi bodoh bila layan orang bodoh. Aku akan jadi gila kalau layan orang gila. Hati aku boleh sakit layan orang yang sakit mental. Eh, terasa? Jangan terasa ye Cik Hasniza Hassan. Ini realiti. :)

Bersama-sama ini, aku lampirkan juga wajah-wajah Cik Hasniza Hassan yang sangat cantik tapi hati dan budi bahasanya ZERO. Maaflah bukan niat nak malukan dia. Tapi aku nak dia rasa macam mana orang lain judge diri dia pulak. 

Maaf Hasniza, kalau awak nak saya turunkan gambar awak ni, sila hantar email dan minta maaf kepada saya. Kalau tak, sampai bila-bila saya tak akan turunkan gambar ni dan silap haribulan, entry saya ini akan di-share ke serata alam dan terbongkarlah sifat-sifat dan kebusukan hati awak itu. :)













Sekali lagi aku mohon maaf kalau ada penulisan aku yang tidak sedap dibaca. Kalau aku ada sakitkan hati sesiapa, maaf sangat-sangat. Kepada orang-orang yang terlibat, jangan jadi duri dalam daging. Serius aku benci deal dengan orang yang tikam kawan dari belakang.

Baik aku tamatkan entry ni sekarang. Bye!



Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

38 comments:

  1. siapa ni? kelakar la dia ni!! cantik ke dia tu? please la. Dah macam artis plak awak aishah. Xtentu hala je org nk jatuhkan awak. Sabar k, b strong. Dugaan tu.

    ReplyDelete
  2. peh! memang menyakitkan hati tapi takpe Aishah, rezeki bukan pada tangan dia, rezeki pada tangan Allah, Aishah jual produk pun ade jugak yang belikan. Biarkanlah si luncai dan labu-labunya.

    Muke je cantik (cantik ke?) Tapi hati busuk tak guna...yup, dugaan tu..

    ReplyDelete
  3. ni nak kabo..'sorry to say' jugak la...she's not that pretty...with wrinkles kat mata..means muka pun dah start tua...gambar tayang lurah segala...dia rasa dia perfect sangat ke? x perlu tanya orang..sila tanya pada Allah..adakah anda sempurna dihadapanNya? adik..badan gemok, kalau ibadah sempurna..insyaAllah syurga janjiNya...tapi kalau muka bajet cantik *which is hanya pinjaman dariNya*, tapi bahasa kurang ajar & menyakitkan hati org lain..dimana agaknya letak awak disiNya?

    ReplyDelete
  4. OMG, macam budak-budak pun ada..pls jangan macam budak2la..bukan kita nak back up ke apa tp pls hormat org dengan perkataan yang elok2..betulla kata org hanya perempuan yang buat perempuan sakit..sabar ye aishah..dengan adanya orang macam ni kita akan lebih berjaya..amin

    ReplyDelete
  5. salute aishah!
    i pon kene belajar jadi penyabar cam U :))

    nampak perbezaan seorang wanita matang membalas email seorang wanita yang cetek akal pemikiran. sekian :))

    ReplyDelete
  6. PSIKO kot pempuan ni...xpyh amik hati, kesian kat dia. terasa cantik sgt lah kot ni, tp xde org perasan. tu yg tak berapa betul tu.

    Mmg kadang2 kita akan jumpa benda2 yg tak masuk akal cam ni dlm hidup. Kalau fikir mmg tak habis sbb xde jawapan knp manusia2 psiko ni buat mcm ni. so biar je. Adalah tu bahagian dia nnti. Allah dah kata, apa yang kita buat sekecil zarah pun ada balasannya. :)

    ReplyDelete
  7. Sakitnyalahhhhhh hatiku ini!!! Aishah sgt tabah kerana membalas email2 pompuan tuh!! Klu kena kat kite.....tak taulah!!!

    ReplyDelete
  8. Muka cantik perangai mcm cibai. Dah. Itu je

    ReplyDelete
  9. mak aik..ada nama i dalam tue..bersabarlah wahai aishah...semoga kekuatan ada dalam diri anda..Amin!!

    ReplyDelete
  10. terbaekkk la entry nie hewhewww...

    perempuan psiko sebijik cik anon dlm blog aku dulu. r u the same person?

    ayat 'sorry to say' tu kan trademark perempuan psiko.padan xnak masuk bab2 agama bile gado2 dulu. tgk ajelah gambo2 dia tuw...fikir2 kan =)

    now u will be femes among the bloggers. do u like it?hewheww

    p/s: pls jgn delete acc FB anda! ^___^

    ReplyDelete
  11. kesiannya dia kalau dia rasa dia cantik. Sabar ye Aishah. Huhuhu. Orang macam ni pun ada ye. Jealous agaknya dengan bisnes awak..

    ReplyDelete
  12. Astagfirullahalazim,

    Sejak baca di ub lagi, aku dah sentap kat dia ni, tambah2 apa yg dia tambah lagi sampai emel terakhir tuh...speechless terus...

    Bawak2 lah beristighfar dik noon oi..;)

    Takpe aishah masih ramai di belakang awak ;)

    ReplyDelete
  13. sy pun sedang terkena org yg sy langsung tak kenal tp menyibuk hal rumah tangga sy.siap PM suami sy utk mhasut.tak faham sungguh kan orang cenggini.apa niat dia?nak menegur?nak menyedarkan? come on..sy setuju dgn awak.kita kalau nak menegur, tegurlah dengan bhemah,bbudi bahasa.bukan main sedap mulut jer..

    ReplyDelete
  14. Uwekkkk tak cantik ponnn. Haha. Ni saingan u dlm biz kot pastu x puas hati sbb org beli brg dgn u n bukan dgn dia. Wekkkk... Hehe

    ReplyDelete
  15. Haih...manusia mmg tak perfect. Klu muka perasan cantik, hati tak pulak tak perasan buruk. Sy sendiri baca email yg pertama tu, boleh jadik tak rasional. Siapa dia nak tegur ala-ala buddies? Haih!

    Anyway, sabar ya awak? Hrp tak tercetus lagi perbalahan remeh mcm ni.

    =D

    ReplyDelete
  16. ya allah aishah.. sabar tau.. jue yg baca pun stress.. mcam aishah cakap la, jadik bodoh bila layan org bodoh nie... so biarkan la die ngan kebongkakkan die..

    cantek tu tak kekal lama, kalau allah nak tarik sekelip mata je... die tak tau dosa ngan orang ni, selagi org tak maafkan tanggung la ko kat akhirat sok...

    ReplyDelete
  17. Sabar yer Aishah... tak payah layan org yg mentaliti mcm tue. Tak der faedah pun...nak menjatuhkan orang lain. Kalau dia tak perasan perubahan Aishah...tak per org lain perasan yg Aishah dan susut skit. Lagipun Aishah bukan promote produk utk kurus shj...untuk b/f jugak. Cantik sesorg bukan dinilai dr fizikal semata2. Cara teguran dia mmg tak bleh diterima...Abaikan shj minah tue...Jgn sekali2 jatuh dengan kritikan yg sgt tidak membina tue. Teruskan mencari rezeki asalkan kita buat benda yg betul dan cari rezeki yg halal.

    ReplyDelete
  18. aisha...myra rasa ni saingan biz u laa..tapi apa2pun..biarkan jer..lama2 dia sedar atas kesilapan dia tuh....teruskan berbiznes ok...:)

    ReplyDelete
  19. Aishah, awk memang penyabar la. Kalau kita, email dia yg 1st tu kita dh bagi cukup2. Ayat memang x boleh blah, kuang ajar. Dah nk dekat2 akhir zaman,org mcm ni memang wujud.

    Sedap je ckp org gemuk cpt terasa, Woi, kalau dh namanya manusia, kurus ke,gemuk ke...memang la terasa.

    Aishah, kuatkan semangat. Jgn peduli apa minah ni gebang. Dia sebenarnya nk bli brg Shaklee dr awk, sbb berat dia dh naik lepas raya ni, tp dia segan nk terima hakikat.

    ReplyDelete
  20. Orang camnie pun wujud ekk.. kita tak kacau dia... dia kacau kita lak.. Allah tu maha Adil... sampai mana dia boleh nak Ego... Ego Allah tu lagi hebat.. sabar yer :)

    ReplyDelete
  21. Bila baca ayat2 dia , tahu orang dia macamana.

    Allah tu Maha Besar Aisyah. Tak kat dunia, kat akhirat nnt dia terima lah balasannya. Rupa kita semua ni Allah yang cipta, jangan riak takbur semua. Sekali DIA nak tarik, macam tu aja.

    atau mungkin dia sengaja timbulkan isu ini supaya kontreversi , and kemudian nama dia up sebab dia tahu blog aisyah ramai pembaca. ehhh...macam artis pulak. hehehehe.

    sorry, terimiginasi jauhh. :P

    ReplyDelete
  22. Email yg die hantar mmg sgt menyakitkan hati... mencerminkan diri die yg takdelah lawa mane pun ekceli.. tgk pada pic die pun.. die nie xde lah bagus mane.. rasenya mmg jenis pandai bercakap tp attitude ZERO.. smpi ade simpan 1 pic sepsi lak tue.. nampak sgt moralnya rendah..

    Bersabar lah Aishah.. biar Allah je membalas.. skang nie tak yah tunggu lame2.. xde installment2.. cash je Allah bayar.. be tough ye dear.. kami semua ade utk support Aishah.. :)

    to hasniza hassan.. tahniah lah sbb dh jadi femes sekelip mata.. takyah sussah2 jadi blogger pun kan.. komen2 gitu je dah pemes.. cayalah.. phuihhhhhhhh!!

    ReplyDelete
  23. ok nk komen jgk sbb geram bce emel dia..

    nie nk ulas ckt..cuba post gambar tanpa mekap cik hasniza oii..rasenye awak tue x cantek manepun atau lebih tepat lg mmg x cantek pun..

    stakat mekap 3,4 inci sesiapa pun blh nmpak cantek..profile pic pkai tudung tp gambar dalam nan hado aje rupenye..

    friendlist stakat 91org x pyh la nk eksyen..tue pun ko main add or approve je kan..haha..konon bajet lawa..x kuasa mak enon..haha

    ReplyDelete
  24. sy rasa bkn diri dia sebenar lah dlm gambar tu. sure dia curik gambo sesapa tepek kt akaun dia. konon nk kata dia tu cantik. sy yakin 100% itu bkn dia

    ReplyDelete
  25. selute ar aishhah,...kalo aku dh xtau nk balas email ape dh..ternganga tros..hahahaha

    ape hal cakap org gmeuk cepat terasa..habis kalau die yg kedeking tu xterasa, kenapa nk berbalas2 ayat2 yg terasa ngn aishah..sah2 la die pun terasa...hahahahahaha

    ReplyDelete
  26. Eh btol la Sharena, sebijik mcm cik anon yg suka serang2 kt blog org... kemungkinan spesis ni kot... email last tuh xbleh belah! 1day xmustahil minah ni akn jadi gemuk jgk (Kun fayakun) baru dia tau langit tinggi ke rendah... apa2 pun sabar ye aishah... mg allah swt berikan dia petunjuk n hidayah... sib bek la muka xcantek mcm aishwarya rai ke... eh amik retis mesia sudah, xmcm nora danish ke, atau lisa surihani kalu x konfem kaki xmenjejak bumi... hidung da cecah langit... NAK MENEGUR BIARLAH CARA BERHIKMAH, RASULULLAH SAW pun ajar cara2nya kalu x baek diam je... tak educated nehs... hehehe (sorry aishah ter'emo laks... :D)

    ReplyDelete
  27. Ishhhh minah ni..ada rupa tp budi bahasa ilek..satu hari klu Allah jdkan dia gemuk tak boleh dah nak kurus2 baru tau kot langit tinggi rendah..

    ReplyDelete
  28. benda pertama nak komen

    "HAAAA AMBEK KOOOOO.. KAN DAH JADI PEMES MUKA KO DAH DITAYANGKAN..RASAINNNNNNNNN.. NAK SANGAT KANNNNN...'

    eeee seyes geram je baca email2 tu..bongok punya orang...

    Aishah sabar banyak2 ok.. dia menghina kejadian Allah..menghina ciptaan Allah..

    rezeki tetap ada kan..

    sabar banyak2 kay...

    alahai..ini mcm orang pun ada ka

    ReplyDelete
  29. hi...salam perkenalan..
    tak sangka ada orang yang busuk hati macam ni.. nak menegur pun biarlah berhemah..

    sabar ye aishah..
    bagus juga aishah letak gambar dia dekat blog..sekurang2 nya orang tahu perangai sebenar dia ni.

    ReplyDelete
  30. Mungkin betul dia ada niat nak tegur. tapi cara dia sangat tidak berhemah.

    dan dia ada kemungkinan akan buat benda yang sama kat orang lain jugak andai tak ada siapa nak hentikan dia.

    Harap akak boleh sabar =)

    ReplyDelete
  31. in my view. she is not cantik. pakai tudung tp gambar lain semua dedah sana sini.ok now terkomen benda lain pulak.lantak dia la kak aishah. we all know akak niat baik je nak spread the love of shaklee especially pada ibu2 menyusu..

    ReplyDelete
  32. dia tak phm kot, org jual produk kesihatan, di samping slim kan bdn.. bkn nk kurus semata....

    ReplyDelete
  33. Masya Allah..org cmni pun ada?cari publisiti MURAHan betul..psiko..ignore je org cmni..kesian dia..be strong aishah..tak jadi kudis pun kt u...kesian org tu kena jumpa u kat akhirat nnt..

    ReplyDelete
  34. Meroyan perempuan ni! Also mengalami kedengkian tahap paling max...no doubt some customer will attract to product if the seller sexy,beauty..bla bla bla but dun forget more people rather to buy if the seller gives the best service; consultation, humble, nice etc...
    Rasanya pempuan ni falls dalam category sexy, cantik(cantik lagi mak aku!)tapi since budi bahasanya begitu...maka barangnya tak laku...

    Takpe dik, biarlah dia dengan statement ala² diva dia tu...yang penting kawan/blogger yang lain tahu siapa awak, hati awak juga Shaklee yang awak jual...yeah HIDUP SHAKLEE (aku pulak yang terexcited)

    ReplyDelete
  35. haiyaa! ape kes minah tu ?! cakap kat orang lain sentap padahal die yang terlebey sentap... takde budi bahasa langsung...

    jangan dipeduli semua tu aishah... dia tu anggap cam lalat yang hinggap sekejap je

    ReplyDelete
  36. kak aishah. die JELEEEEEEEEEEEEEESSSSSSSSS je sebenanye tue. kikikiki.wat dunno ja:)
    uteenkufa.blogspot.com

    ReplyDelete

Salam Ukhwah!
Terima kasih kerana sudi komen :)

Copyright to AISHAH RAHIM
Designed by UMIESUEstudio 2015