Tuesday, August 7, 2012

Hari Ini, Saya Nak Masak....

INI!

Sumber gambar dari Pakcik Google ye?

Hari ini BS Najah minta cuti sebab tak sihat. Aku tak boleh cuti pasal ada meeting Aset jam 3.00 petang sat lagi. Jadi, suami berbesar hati amik alih tugas dan minta emergency leave dari pejabat beliau. Sekarang mereka tiga beranak sedang berkubang dalam bilik dan berseronok-seronok. I is so jealous. Sobs. T____T

Jadi, oleh kerana tak singgah rumah Emak seperti biasa, maka tak ada makanan untuk ditapau dan berbuka. What to cook? Kat rumah tak ada spare lauk sebab aku memang TAK PERNAH masak weekdays during Ramadan. Semua pon angkut dari rumah Emak. Jadi hari ini dari pagi sangat pening memikir apakah juadah untuk berbuka nanti. Sungguh pening tahu?

Tekak aku ni pulak tetiba nak makan menu western. Tak mahu nasi. Jadi, pergi meng-google nampak gambar Lasagna yang sungguh menyelerakan ini. Google google google, terjumpa satu blog yang sungguh baik hati ajar cara nak buat Lasagna siap bergambar. Memang best. Semoga ilmu yang dikongsi oleh tuan punya blog berpanjangan pahalanya. :)

Untuk resepi, korang boleh try bukak blog ini

Tak sabar nya ponnnn! (gaya Johan Ah Chai) :P


Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

7 comments:

  1. ok petang ni gak aku singgah dominos order lasagna..yummmm~~~

    ReplyDelete
  2. hahaha.. best komen di atas. beli je senang..

    nak cuba jugak la. esok pon cuti. baguih la aishah kongsi..

    ReplyDelete
  3. teringin jgk nk mkn lasagna. tp xde kerajinan nk membuatnya.sbb kalo wat pon sy sorang je mkn

    ReplyDelete
  4. jangan lupa hantar ke rumahku sedikitt...heheh

    ReplyDelete

Salam Ukhwah!
Terima kasih kerana sudi komen :)

Copyright to AISHAH RAHIM
Designed by UMIESUEstudio 2015