Friday, May 18, 2012

Bagaimana Aku Manage Segala Supplement?

Aku makan 7 jenis pil satu hari termasuk Noriday! Can you imagine? Sesetengah orang confirm punya tak tertelan. Tak payah cakap jauh, Kak Ngah aku sendiri jenis susah nak makan ubat. Kalau dia jatuh sakit, nak kena berpaksa baru nak makan ubat. Bila aku tunjuk beg ubat khas aku, dia geleng kepala. Tak sanggup katanya nak menelan ubat banyak-banyak. For me, nak sihat nak cergas nak susu berkualiti, kenalah makan. Kan? Echeh.

Bila dah seronok makan supplement 2-3 bulan, aku terus beli yang full pack. Sangat berbaloi lah untuk penggunaan 4 bulan sekaligus. Tak perlu nak risau stok bulan depan habis ke apa. Beli sekali banyak, simpan sendiri kat rumah. 

Set Breastfeeding + ESP + Ostematrix

Bila dah beli full pack, aku pening kepala pulak camne nak bawak pergi kerja setiap hari. Takkanlah nak bawak satu beg plastik besar setiap hari kan? Berbotol-botol macam gitu. Hahaha. Nak makan depan orang pon segan kan? Camne nak kuar botol besar ni? Orang ramai ni? Pastu bila malu, terus tak makan kan? Pastu miss lah makan supplement hari itu? Betul tak? Betul tak?

So, I manage to do this. :)

Baris! Sedia! Baris! Senang diri! :p

Comey tak supplement aku berbaris tu? Hehehe. Yeah, aku buat macam gini supaya senang bawa, senang makan dan senang ingat. Beg merah yang cantik belah belakang tu, aku dapat free gift masa beli dari Kak Cery dulu. Pil box yang baris tinggi tu, aku dapat free gift masa beli dengan Kak Beeha. So, aku gunakan sebaik yang mungkin untuk kemudahan aku sendiri. :)

Pil box pertama belah kiri tu, aku isi Vitalea + Vitamin B Complex satu biji setiap satu petak. Yang ini, aku makan selepas sarapan pagi. Pil box kedua tu, aku isi Vitamin C + Vitamin E satu biji setiap satu petak dan aku makan selepas lunch. Alfalfa, aku tak kacau masuk mana-mana bekas lain. Aku biar je dalam botol dia dan aku bawak masuk sekali dalam beg merah tu. Sama jugak dengan Ostematrix. Just nice je masuk dalam beg semua benda alah di atas.


Comey tak? Comey tak? :)


So kepada korang yang berminat nak try Set Breastfeeding atau mana-mana supplement Shaklee yang lain, bolehlah PM aku ye. Insya-Allah aku akan berikan layanan yang baik (amboi lain macam je). HAHAHAHA. Taklah. Maksud aku, aku akan berikan free consultation tak payah bayar. Ha? Siapa mahu? Siapa mahu? 

P/S : Kalau ada masa lebih kang, aku kongsi kebaikan Set Breastfeeding tu ye? :)


Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

3 comments:

  1. mak oiiiiii!!! Gigih mu Aisyah! Way to go! Semoga berbaloi segala usaha :)

    ReplyDelete

Salam Ukhwah!
Terima kasih kerana sudi komen :)

Copyright to AISHAH RAHIM
Designed by UMIESUEstudio 2015