Monday, December 31, 2012

PROMOSI JANUARI 2013 - Advanced Joint Health Tablet



Khas untuk mereka-mereka yang menghadapi masalah kesihatan sendi - bulan ini Shaklee telah mengumumkan promosi hebat ADVANCED JOINT HEALTH TABLET! Jom kita baca beberapa perkara penting yang perlu kita ketahui mengenai kesihatan sendi.

KESIHATAN SENDI.
Sendi-sendi membentuk hubungan antara tulang-temulang yang memberi sokongan dan membantu anda bergerak. Ia terdiri daripada tulang rawan, ligamen, tendon dan cecair-cecair sinovia (bendalir yang melicinkan sendi-sendi) yang memberikan keselesaan antara tulang-temulang dan membantu menyerap hentakan dari impak fizikal.

SAKIT SENDI DAN KETIDAKSELESAAN
Semakin umur meningkat, tulang rawan menyusut secara semulajadi. Tekanan fizikal yang berterusan dan bebanan boleh mempercepatkan kerosakan tulang rawan dengan mencetuskan pembebasan bahan kimia yang menyerang tulang rawan dan menyebabkan ketidakselesaan sendi dan pergerakan terbatas.

Bagi jutaan orang yang mempunyai ketidakselesaan sendi, aktiviti biasa seperti membengkok, duduk dan berjalan pun terasa begitu mencabar.

Jangan biarkan sakit sendi menghalang anda dari bergiat aktif, pencegahan awal boleh menjadikan sendi anda sihat pada masa yang akan datang. Sama ada anda mengidapi sakit sendi atau tidak, adalah penting bagi anda mendapatkan nutrisi sendi seiring peningkatan usia.

ADVANCED JOINT HEALTH TABLET mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%

Jom baca testimonini dari Emak saya sendiri. Kat SINI

Hubungi saya bagi pertanyaan lanjut. Harga SUPER RUNTUH bulan ini. :)


Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Wednesday, December 19, 2012

Kata Carian Nuffnang Hari Ini.

Pagi-pagi lagi telah buka Nuffnang sebab nak tengok hasil tuaian. Echeh. Alhamdulillah, adalah juga rezeki anak-anak. Tapi rasanya biarlah duit tu beranak pinak dulu dalam tu. Ada masa diperlukan nanti, aku cash out kaw-kaw punya. Kekekekeke.

Alang-alang dah bukak Nufnang tu, aku pon sesaje lah nak tengok keywords hot yang diorang dok cari sampai tersesat masuk blog aku ni ha. Surprise me, ada manusia yang mencari 'nurse poliklinik bio sucinas yang cantik'? What the fish! KAHKAHKAHKAH!

Hellooooooo, nurse cantik TAKDE! Aishah Rahim yang comel, ADA! (phuiii!!)


Ok itu je sebenarnya. Bye! :p



Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Monday, December 17, 2012

Setahun Anis Najah.

Semalam, 16 Disember 2012 adalah tarikh kelahiran Najah. Sudah setahun dah cik mek molek tu. Kalau dikenang balik kenangan setahun yang lepas, bahagianya rasa. The feeling masa dapat newborn tu memang happy sangatlah aku rasa. Tengok baby kecik cenonet baring kat tepi pastu tidooo je kerjanya. Huhuhu memang best gila! Tapi skang ni aku lupa plak sakitnya jahit tu macam mana. Padahal aku tahu sakit. Tapi skang dah lupa. Pelik kan aku ni?

Dan semalam jugak telah diadakan sambutan harijadi kecil-kecilan. Cuma Emak, adik beradik aku dan anak-anak saudara je. Kalau ayah mertua dan ibu mertua aku ada, maybe majlis tu dibuat kat rumah sendiri sebab boleh celebrate ramai sikit. Tapi ni dah hampir 2 minggu ayah dan ibu mertua ku berjalan-jalan Germany, Prague, Italy semua, so kami pon sambut kat rumah Emak aku je. Kecil-kecilan.

Kek telah di sponsor oleh Kak Ngah aku. Kebetulan kat tempat kerja dia ada member buat bisnes baking cake ni. So senang lah dia deal. Aku plak sponsor Nasi Ayam yang dimasak oleh Emak. Hahaha. Nak masak sendiri kang takut tak lepas piawaian tekak orang ramai. So serahkan kerja-kerja yang pakar kepada yang lebih pakar. Aku duduk tepi jaga anak lagi bagus. Najah pulak skang galak nak berjalan aje. Satu rumah dia tawaf. Penat dah aku ni mengekor bontot dia.

Anis Najah's birthday cake.
Siap gambar Boboiboy kau!
Hahahaha. Sebenarnya dia takut dengan Boboiboy tu... :p


Ni masa nak nyanyi lagu birthday.
Nampak tak dia dah kenyam kek tu dulu?
Pastu sedap jeeee dia makan.


Birthday girl with Ayah.
Bukan main seronok lagi dapat makan kek. :)

Perasan tak kat mata belah kanan Najah tu ada luka? Hehehe. Itu hasilnya bermain dengan Bayong. Gurau punya gurau kat playroom, tiba-tiba dengar suara si adiknya menangis. Waktu ni Wahid ada kat playroom sama tengah monitor anak-anak. Berlarilah aku ni pergi playroom nak tengok apa cerita. Rupanya, Nashriq sudah TERbaling kerusi ke muka Najah. Alaaa, kerusi bebudak yang kecik pendek tu. So terkenalah kat situ. Memang kesian sangat Najah menangis lama gila! Puaslah Nashriq say sorry pastu peluk-peluk cakap sayang Najah. Tapi Najah punya merajuk, langsung takmau pandang muka Bayong dia. 

Nashriq? Kena marah sikit dengan Wahid. Tapi kami tak pukul sebab faham yang dia tak sengaja. Dia tak berniat pon kan? Dia cuma tahu nak main dengan adik. Tapi gurauan dia kasar. So kami just tepuk tangan dia sikit dan cakap jangan buat lagi. Kesian adik. Sayang adik. Kesian Najah sakit. Pastu muka dia sedih sangat. Dia pergi kat Wahid dan cakap, "Achik wat, pok Achik" (Nashriq buat, tepuk Nashriq). Hahaha. Rasa nak gelak bila dia sendiri mintak kena tepuk. Pandai pulak tu mengaku salah dia dah buat. Hehehe.



Tu dia lukanya. Nampak tak?

She's getting better. Mula-mula haritu kami biarkan aje. Tapi makin lama makin melarat dan besar. Mungkin luka tu jadi gatal dan Najah garu. So tak baik-baik. Kami bawa pergi klinik, doktor kasi antibiotik dan ubat sapu. Barulah nampak ok sikit ha. Maybe betul jugak kata doktor tu, luka macam ni, kena makan ubat dalaman gak, so dia baikpulih luka dari dalam. Tak leh harapkan krim sapuan aje. 

Haaa berbalik kepada kisah setahun Anis Najah, tak sangka minah tu dah besar gitu. Tak terasa masanya membesarkan Najah ni. Betul kata orang, kalau anak first, kita akan sentiasa je nak update perkembangan anak-anak. Tapi bila masuk 2-3 anak, memang tak dan punya. Rasa bersalah pulak kat Najah sebab aku langsung takde update milestone Najah sepanjang setahun ni. Tapi sebenarnya Najah tak banyak kerenah. Kurang sakit, jarang demam. So takde apa yang nak update sangat. Aku bersyukur sebab memang mudah sangat membesarkan Najah selama setahun ini. Mudah-mudahan, Allah permudahkan lagi perjalanan kami yang seterusnya.

Najah sekarang dah mula menapak 3-4 langkah. Bila semua orang tak nampak, boleh je dia menapak sendiri. Tapi kalau kita semua pandang, mulalah dia melembikkan badan mintak ambil. Haih, manja sangat anak dara seorang ni. Rasa macam nak berhenti kerja je duduk rumah jaga anak-anak. Mandikan mereka berdua sama-sama, pakaikan baju sambil nyanyi-nyanyi, Bayong menyusu si kecik pon nak susu, kemudian tidur bertiga atas katil sama-sama. Bestnya lahai kan? Kami cuma ada hari Sabtu, Ahad dan hari cuti je untuk buat tu semua sama-sama. Tapi tak apa, aku memang tengah kejar impian yang satu ni. Insya-Allah, I'm looking forward untuk grab this dreams.

Alhamdulillah jugak, sudah setahun Najah bersama susu ibu. Memang tak sangka yang aku mampu bertahan sejauh ini. Pernah terdetik untuk mula campurkan Najah dengan susu formula sebab dah mula malas mengepam semua, tapi Wahid kata teruskan je fully BF dulu. Stok masik banyak, susu pon Alhamdulillah, Allah murahkan rezeki. So kenapa nak campur FM? Oklah fine. Aku akan teruskan selama yang boleh. Selagi mampu dan diberikan kekuatan. Insya-Allah.

Fuuh, macam panjang pulak entry aku kali ni kan? So I better stop now. Till then. Bye! :)


Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Friday, December 14, 2012

Pendapatan 4 Angka? Bukan Lagi Mimpi.

Alhamdulillah, buat kesekian bulannya menerima bonus dari Shaklee. Diam tak diam, sudah 7 bulan saya dalam arena ini. Hahaha. Macam arena sukan pulak yek? Tapi betul ni. Tak sangka mampu bertahan selama ini dan anehnya tanpa rasa bosan pon. Saya cintakan apa yang saya buat kini. Saya cintakan Shaklee kerana produknya. Saya cintakan Shaklee kerana saya dapat berkenalan dengan ramai orang dan membantu apa yang termampu.

Paling penting, saya cintakan Shaklee kerana telah mengubah kehidupan saya. :)

Ye, bonus 4 angka masuk lagi dalam akaun hari ini. Dengan penuh rasa syukur, saya panjatkan pada Allah S.W.T. kerana diberikan peluang untuk saya ubah apa yang kurang sebelum ini. Niat saya cuma satu, bantu pulihkan ekonomi keluarga dan stabilkan keadaan. Supaya keperluan anak-anak terpelihara. Supaya makan pakai kami sekeluarga terjaga. Ini lumrahnya kehidupan berumahtangga, saling bantu membantu, tolong menolong.

Saya yakin, ramai lagi anda di luar sana yang ingin ambil langkah yang sama. Ingin ubah kehidupan. Ingin hidup lebih senang (walau sedikit). Ingin bantu suami, emak dan ayah. Ingin penuhkan keperluan dan keinginan anak-anak. Kalau boleh, kita nak gembirakan orang sekeliling kita. Paling penting, hati kita pon gembira bila tengok orang-orang yang kita sayang gembira. Kan?

Tapi anda takut? Tak yakin? Takut tertipu? Tak berani? 

Subhanallah, jalan sudah ada di depan mata. Tinggal anda sahaja nak pilih yang mana. Pilihan memang terletak betul-betul di tangan anda. Sama ada anda masih nak duduk di zon selesa sekarang, walau hakikatnya anda tahu tak selesa pon zon itu - atau, anda nak mula ambil langkah dan cabar diri sendiri untuk ubah kehidupan. You choose. :)

Insya-Allah saya akan bantu anda untuk mulakan langkah pertama ini. Ramai lagi yang akan bantu anda di dalam group ekslusif kami nanti. Sama-sama kita pasang impian, fokus pada apa yang ingin dicapai, berusaha sehabis baik dan seterusnya serah pada rezeki Allah.

Jangan takut jangan segan. Boleh tanya saya details di sini;

1. PM Facebook : Aishah Rahim / MyAishah Little Shoppe
2. Email : shara85_jb[at]yahoo[dot]com
3. SMS / Whatsapp / Viber : 014-3580109
4. BBM : 2701848E 


Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Wednesday, December 12, 2012

Berita Baik Untuk Ibu-Ibu Di Luar Sana!


Untuk ibu-ibu yang sedang mengandung, bakal melahirkan, akan berpantang dan berniat untuk menyusukan, SHAKLEE adalah pilihan terbaik untuk supplement tambahan anda. Dijamin Halal, berkesan dan selamat, Insya-Allah! 

Shaklee? Tak syak lagi! :)

Untuk pertanyaan dan tempahan, hubungi saya di sini.

1. PM Facebook : Aishah Rahim / MyAishah Little Shoppe
2. Email : shara85_jb[at]yahoo[dot]com
3. SMS / Whatsapp / Viber : 014-3580109
4. BBM : 2701848E 


P/S #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook.


P/S #2 : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Monday, December 10, 2012

Lebih Kurang Setahun Yang Lepas.


Lebih kurang setahun yang lepas, lahirlah seorang puteri kecik yang diberi nama Nur Anis Najah. I was so in love dengan nama Najah tu since terpandang kat dalam Buku Nama-Nama Islam. Najah membawa maksud 'Kejayaan' - dengan harapan, semoga hidupnya berdamping kejayaan sentiasa, Insya-Allah.

Kalau dikenangkan kembali bagaimana penerimaan saya ketika mengetahui saya kembali mengandung kali ketiga, waktu itu Nashriq baru berusia 6-7 bulan, rasa nak gelak sakan sekarang ini. Tak terbayang dek akal bagaimana psiko-nya saya menangis sebab tak boleh terima hakikat. Saya salahkan Wahid 100% waktu itu. Saya lari duduk atas jejantas tengok kereta laju lalu lalang kat bawah. Wahid bergegas cari saya lepas tahu saya tak masuk kerja. Dia amik saya kat jejantas dan bawa saya duduk tepi laut untuk heart to heart talk. 


Kelakarnya kalau fikir balik :)

Sekarang, bila Najah di depan mata, dah mula melangkah 3-4 tapak, suaranya buat riuh satu rumah, manjanya, senyumnya, keletahnya, pandangan matanya - Subhanallah, tak terasa pahitnya masa lalu itu dulu. Anak kecil yang kononnya dulu saya 'tak mahu', 'tak suka', 'tak sedia', sekarang ini menjadi ratu hati saya. Dialah yang menenangkan saya bila hati gundah gulana. Najah ni macam ubat penenang. :)

"Happy 1st birthday in advance, Anis Najah. Semoga awak membesar jadi anak yang solehah, hormat orang tua, baik budi bahasa, lembut tutur kata dan jadi anak yang cerdik dan pintar."

Ahhh, rasa macam nak berhenti kerja sekarang dan jaga anak je kat rumah.

Ya Allah, perkenankanlah niatku yang satu ini. Amin!


Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Tuesday, December 4, 2012

Promosi Bulan Disember : Collagen Powder Yang Power!

Haritu ada cerita pasal testimoni Shaklee Collagen Powder kan? Alaaaa, testimoni yang perbezaan wajah kusam, berminyak dan berjeragat kepada wajah cerah, halus mulus dan segar. Siapa tak nak? Semua orang nak kan? So kalau nak, meh dengar cerita ini. Shaklee Collagen Powder yang tengah promotion meletop meletop harga dia! :)

Beli 6, percuma 1.
Boleh tong tong dengan ahli keluarga, rakan se-office.

Ni nak habaq mai berapa harga retail dia. Harga retail dia RM298 sekotak untuk semenanjung Malaysia, manakala RM312 untuk Sabah dan Sarawak. Tapi bila tiba musim promotion macam ni, korang kiralah sendiri berapa banyak dia punya jatuh harga. Serius ni. Memang terkejut kejap aku masa Shaklee hantar SMS announce promotion bulan ni.

Tapi jangan risau, kalau korang takmau beli sampai 6 kotak percuma 1 tu, boleh gak beli sekotak-sekotak dengan aku. Harga tetap runtuh gilos. Itu aku tak bolehlah kasitau kat sini berapa harganya. Kalau nak tahu, memang kena PM aku. Harga runtuh berkecai aku kasi! :)

Oh ye, jom tengok gambarajah kat bawah ni.



Jadi, Collagen yang bagaimanakah pilihan korang?

Tepuk dada tanya selera. Tengok cermin, belek muka. Eh? :)

1. PM Facebook : Aishah Rahim / MyAishah Little Shoppe
2. Email : shara85_jb[at]yahoo[dot]com
3. SMS / Whatsapp / Viber : 014-3580109
4. BBM : 2701848E 

P/S #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook.

P/S #2 : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Monday, November 26, 2012

Mimpi Semalam.

Semalam terima dua berita kematian bayi. Dua-dua pon masih dalam kandungan. Exactly sama dengan kisah Nashrah. Cuma kisah yang dua ni lagi sedih sebab baby dah full term. Tinggal tunggu masa je nak keluar. Sedih gila kot hati aku. Dapat bayangkan macam mana perasaanya keluarga yang menanggung. 

Bila khabarkan pada suami pagi tadi, dia pon cakap hanya orang yang ada kat situasi kejadian je yang tahu perasaannya macam mana. Masa tu hilang kejap aras tuju. Nak menangis pon dah penat dah. End up, duduk lah termenung mengenang nasib. Kenangan sangat semua tu. :)

'Allah turunkan hujan sebab dia nak bagi kita pelangi'.

Aku tak ingat siapa bagi aku ayat kat atas ni. Tapi masa dia bagi ayat tu, aku rasa cam, "Apa kaitan pulak hujan pelangi semua dengan kes aku sekarang?". Rasa tak relevan langsung pon nak kaitkan kes kematian anak dengan pelangi bagai. Hahaha. 

Itu fikiran aku dululah tu.

*Senyum*

Pelangi-pelangi tengah tidur.

Now I know what it really means. Inilah dua pelangi yang mewarnai hidup aku sekarang. Siang malam aku hanya untuk mereka. Dah tak ada benda lain dah dalam kepala selain mahukan terbaik untuk dua buah hati pengarang jantung ni. Rasanya, inilah dua perkara paling terbaik yang ada dalam hidup aku - buat masa ini. Kot-kot esok lusa tambah anak kang, tambah lah lagi satu pelangi. :p

Oh ya! Weekend haritu pi majlis bertunang sepupu Wahid. Pastu ada seorang budak lelaki ni badan gempal besar sikit dari Nashriq. Umur 3 tahun kata emaknya. Hahaha. Terus teringat Nashrah. Punyalah ligat! Tapi comel sangat Subhanallah. Kalaulah Nashrah ada, pastu campur Nashriq, tambah Najah pulak, memang tak dapat bayang macam mana bahagianya hidup aku! Tengah taip ni pon tersenyum-senyum ni ha. :))

Ahhh tak boleh berhenti senyum.....

"Nashrah, akan Mama tumpahkan kasih sayang untuk Nashrah kepada adik-adik. Supaya kita semua tahu dan rasa, Nashrah masih ada bersama kita walau hakikatnya tiada".


Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Hadiahkan Orang Tersayang Dengan VIVIX.

Kita selalu dengar Mak Ayah kita mengadu sakit kaki, lenguh badan, mudah demam, cepat penat dan banyak lagi keluhan-keluhan lain. Itu tak ditambah lagi dengan penyakit-penyakit berangkai yang sangat famous di kalangan warga emas - darah tinggi, kencing manis dan jantung. Tak payah cerita jauh, Emak aku sendiri pon ada benda-benda ni semua. 

Paling buat aku hiba, bila mengingatkan Arwah Abah yang menderita penyakit-penyakit ini sehingga hembusan nafasnya yang terakhir. Haih. Rindunya kat Abah. :(

Bila sahaja Emak mengadu tak sedap badan, macam nak demam, kepala pusing atau sebagainya, aku adik beradik mesti tak sedap hati. Kalau boleh, nak berikan ubat paling mahal, tak apalah kami sanggup - demi Emak supaya dia sihat je selalu. 

Umum mengetahui, sel badan manusia makin tua makin tak sihat. Makin tua makin susah nak absorb ubat. Makin tua makin payah / lambat tindak balas atau kesan positif ubat nak bertindak. Sebab apa? Sebab macam aku sebut tadi, sel dah tua. Sel makin tak sihat. Imun sistem pon semakin merundum. Sebab tu orang-orang tua mudah sakit. Mudah demam. Kalau demam lambat baik. Betul?

Tapi kerisauan hati aku terubat lepas baca ini;



Yes. Vivix Shaklee memang paling terbaik, terbagus dan terbest sekali untuk baikpulih sel dalam badan. Vivix akan repair sel-sel yang rosak dan 'muda'kannya kembali. Sebab itu, kalau orang konsisten consume Vivix, bukan sahaja kesihatan jadi pulih dan terjaga, malah kulit akan jadi cantik, tegang dan awet muda. Sebab apa? Sebab sel-sel rosak, tak elok, sel mati semua dah kena repair menjadi sel-sel baru yang sihat.


Vivix Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Vivix mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Tapi jangan risau. Vivix bukan sahaja untuk warga emas. Orang-orang muda yang nak jaga kesihatan diri dan kecantikan pon boleh consume Vivix ni. Kalau nak tahu, Ayu Raudhah pon consume Vivix ni tau. Sebab tu kulit dia cantik, tegang dan kesihatannya terjaga. :)

Jom baca antara rahsia kesihatan dan kecantikan Ayu Raudhah.

“Ambil 10 helai daun bunga raya dan tumbuk sehingga halus. Kemudian, sapukan pada rambut hingga ke akarnya. Balutkan rambut dengan “shower cap” selama 30 minit. “Akhir sekali, cuci dengan air bersih. Amalkan dua kali seminggu. Insya-Allah rambut menjadi lebih lembut dan bersinar,” ujarnya.
Menyentuh tentang pemakanan, Ayu kurang mengambil nasi dan sangat mengawal makan. Disebabkan berat badannya mudah naik jika tidak dijaga, Ayu perlu mengambil jumlah makanan pada kadar sedikit.
“Selain mengawal pemakanan, saya turut mengamalkan minuman kesihatan iaitu sirap Shaklee,” katanya.
Untuk mengekalkan bentuk badan menarik, Ayu turut melakukan senaman bangkit tubi sebanyak 50 kali sebelum tidur.
http://www.harian-metro-online.com/petua-moden-tradisional-ayu-raudhah 

Sirap Shaklee yang dimaksudkan tu, Vivix Shaklee lah! :)

So kepada anda-anda di luar sana yang ingin menghadiahkan sesuatu buat ibu, bapa, suami atau isteri - nak sihat, nak muda, nak bertenaga, memang Vivix lah jawapannya. Secara gambarajah, korang boleh tengok apa kelebihan yang Vivix tawarkan.



PEMBELIAN SECARA ONLINE KLIK SINI

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
* This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases.



Pertanyaan lanjut? Hubungi saya.


Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Tuesday, November 20, 2012

Cerah Seluruh Badan Dengan Shaklee Collagen Powder.

Testimonial ni aku sharing dari group exclusive kami di Facebook. Group exclusive ini memang khas untuk pelanggan-pelanggan Shaklee yang membeli dari kami, Jutawan Shaklee. Dalam group ini jugak terdapat banyak sangat sharing-sharing yang meletops. Paling best, perkongsian dari pengguna-pengguna Shaklee yang memang tak lokek nak berkongsi. So, kalau korang membeli barangan Shaklee dari aku atau mana-mana Jutawan Shaklee yang lain, jangan lupa minta invite masuk group exclusive tu tau. Kadang-kadang aku ni pelupa nak invite masuk. Hehehe.

Untuk memendekkan cerita, jom kita tengok gambar perbezaan sebelum consume Shaklee Collagen Powder dan selepas consume. Memang beza sangat ketara wa cakap lu! Segala jeragat kat muka hilang secara ajaib. Kulit jadi cerah kurang berminyak. Ah tak payah cakap banyak. Tengok gambar kat bawah ni dah boleh tahu. :)


So apa kata pengguna Shaklee Collagen Powder ini?

"Kesan utama collagen nih.. Sgt terasa kulit kita lembuttt je. Semakin cerah bukan kat muka je.. Tp semua2. Kesan calar2,sunburn..semua xde dah..sebab dulu sy nih mmg ahli persatuan..aktif berjemur,berkhemah sana sini. (baru suami ckp td haha. Sebab dia xnak tegur sbelum ni takut sy upload pic sndiri. Pdhal pic sndiri kat fb pun jarang nak kuar)"

Halamak! Memang power kan? Berminat? Tak payah cakap banyak. Hubungi aku. :)

1. PM Facebook : Aishah Rahim / MyAishah Little Shoppe
2. Email : shara85_jb[at]yahoo[dot]com
3. SMS / Whatsapp / Viber : 014-3580109
4. BBM : 2701848E  

P/S #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook.

P/S #2 : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Wednesday, November 14, 2012

Anak-Anak & Gadget.

I always thinking yang bila anak-anak terlalu dilekakan dengan gadget-gadget, makan kuranglah komunikasi antara mereka dan ibu bapa. Perkara ini aku tengok sendiri berlaku pada anak-anak sedara aku. Sampaikan tengah makan pon duk sibuk main tab. Rasanya perkara ni memang tak elok pon kan kalau terlalu diamalkan. Ianya akan 'bunuh' communication skills between parents dan anak-anak. 

Tapi, aku tak nafikan jugak yang ramai anak-anak kawan aku yang jadi bijak pandai melalui gadget-gadget teknologi macam ni. Boleh kenal A-B-C, boleh kita 1-2-3, boleh baca Alif-Ba-Ta dan paling bagus, dah boleh mula membaca seawal umur 2 tahun! Aku fikir, sangat baguslah kan? Pembelajaran seiring teknologi. Makin majunya negara, makin majulah bangsa.

Balik ke pangkal, gadget ni ada negatif dan positifnya. Yang penting kena berpada-pada. :)

Tak kurang jugak anak-anak aku. Tak payah tengok jauh pon, si Nashriq dan Najah tu, bukan main ralit lagi kalau dihadapkan dengan tab atau video-video kat handphone. Sampaikan bila tiba waktu makan, kami kena sembunyikan handphone untuk dia duduk sama-sama makan dengan kami. Waktu tidur pon, kasi tengok 2-3 video je then harus tutup sebab nak make sure dia tak terbiasa sangat mengadap gadget-gadget sebelum tidur. Lagipon, tak bagus untuk mata kanak-kanak kan? 


Ralit dengan sepupunya mengadap tab Ayah De.
Masa ni tengok video Upin Ipin.

Najah dok sibuk dengan video A-B-C.
Nashriq seperti biasa, dengan video Upin Ipin dia tu.


Sekarang ni, aku tengah timbang-timbang untuk membelikan sebuah gadget untuk Nashriq yang juga boleh dikongsikan bersama Najah. I'm thinking of gadget yang murah-murah sebab tak sanggup nak hadap dan tengok Nashriq memperlakukan gadget-gadget itu secara kasar. 

Anyone boleh suggest? Gadget tab yang boleh masuk video educations, games dan very tahan lasak. Kalau boleh nak yang boleh masuk sim kad. Tapi kalau takleh masuk sim kad pon takpe. Baru nak survey survey je pon ni. Hehehe. :)


Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Monday, November 12, 2012

Testimonial #13 : Masalah Ovarian Cyst & Ingin Hamil?

Hari ini aku ada 2 cerita yang aku betul-betul tak sabar nak share. 

Yang pertama, kisah Nadia yang disahkan ada Ovarian Cyst. Sebenarnya, Nadia pernah mengandung dan telah selamat melahirkan anakanda Najla pada usia kandungan 30 minggu. Tetapi Allah lebih sayangkan anakanda Najla dan beliau telah pergi mengadap Ilahi. Kisah Nadia dan anakanda Najla boleh dibaca kat sini, aku pernah share dulu.

Lebih kurang 2 minggu yang lepas, Nadia SMS dan beritahu yang beliau disahkan ada Ovarian Cyst. Beliau minta pendapat aku berkaitan supplemen yang sesuai untuk masalah beliau itu. Aku pon suggest-kan Total Wellness Program yang terkandung dalamnya Vitalea (multivitamin), Vitamin C, B Complex (folic acid include) dan ESP sebagai bekalan protin. Aku suggest juga untuk Nadia add on GLA sebagai membantu masalah cyst beliau itu. Nanti akhir entry aku share kenapa GLA sangat bagus untuk masalah-masalah sebegini.

Seminggu lebih selepas itu which is semalam, aku terima lagi SMS dari Nadia;



Ya Allah, seakan dapat aku rasakan perasaan Nadia waktu ini. :)

Kisah kedua ialah kisah seorang customer yang sedang berusaha untuk hamil setelah 10 tahun menunggu. Setelah 2 bulan consume secara konsisten Total Wellness Program + GLA, beliau disahkan hamil. Subhanallah maha suci Allah. Sungguh besar nikmat-Mu ke atas hamba-Mu ini. Semoga kami tergolong dalam golongan yang bersyukur.



Aku sangat suka suggestkan GLA untuk mereka yang ada masalah cyst atau dalam usaha ingin hamil. Nak tahu kenapa? Jom baca maanfaat utama Shaklee GLA.

1. Herba tradisi yang dipercayai - Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina. 
2. Mengawal selia estrogen dan testosteron - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormone lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara. 
3. Melambatkan menopaus - Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus,memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda. 
4. Memperbaiki prostatomegaly - GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing. 
5. Menentang kanser - GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser. 
6. Memperbaiki inflamasi kulit - Ianya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan.
 7. Menghalang komplikasi diabetes - Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi. 
8. Pelangsingan dan menghalang tambah berat badan - Merendahkan kolestrol LDL, menghalang penambahan berat dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan. Ambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hiper. 
9. Menghalang tekanan darah tinggi - Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekana darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction. 
10. Memperbaiki tekstur rambut - Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur. 
11. Hiperaktif and Autisma (ADD/ADHD) - Dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif. 

Sumber dari Buku Nutrisi Shaklee.

Tapi dalam masa yang sama jugak, aku akan suggest customer untuk mulakan diet supplemen dengan Total Wellness Program kerana aku percaya, kesihatan dalaman kita kena stabilkan dahulu then barulah kita fokus pada permasalahan utama. Sebab itu, gabungan Total Wellness Program dengan mana-mana supplemen lain pon insya-Allah akan menghasilkan kesan yang baik. 

Aku tekankan di sini ye. Segala usaha bermula dengan diri kita sendiri. Jangan putus doa, jangan putus asa. Di akhir simpang, Allah yang akan tentukan hasilnya. Tawakal dan letakkan kebergantungan hanya pada Allah. Kita hanya merancang dan usaha, selebihnya DIA jua lah pemberi rezeki.


1. PM Facebook : Aishah Rahim / MyAishah Little Shoppe
2. Email : shara85_jb[at]yahoo[dot]com
3. SMS / Whatsapp / Viber : 014-3580109
4. BBM : 2701848E  

P/S #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook.

P/S #2 : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.




Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Monday, November 5, 2012

Testimonial #12 : Pakcik Osman & Ostematrix.

Harini nak cerita pasal Pakcik Osman dari Mersing yang ada masalah tulang reput.

Last month, ada seorang lelaki telefon aku. Suara seorang anak yang mahukan ayahnya sihat. Dia terangkan serba sedikit masalah ayahnya dan kemudian bagi aku nombor telefon ayahnya dan minta aku bercakap sendiri dengan ayahnya. Niat aku cuma satu, nak membantu jika mampu. Jadi aku pon telefon ayah si lelaki ini tadi dan tanya serba sedikit masalah beliau.

Pakcik Osman : Pakcik ni ada masalah tulang reput. Baca-baca kat internet, jumpa blog awak. Nak cari yang kat Mersing ni takde pulak. Tu anak Pakcik duduk JB nak balik kampung Khamis ni. Pakcik ingat nak kirim kat dia je beli kat kamu.

Aku : Oh boleh Pakcik. Pakcik cari produk apa, ye?

Pakcik Osman : Pakcik baca kat internet tu, yang OS.... OS.... tu apa? Yang bagus untuk tulang tu. Pakcik baca semua kata bagus. Jadi Pakcik nak cuba. Berapa harga? Nanti anak pakcik amik kat kamu.

Aku : Ohhh. OSTEMATRIX, Pakcik. Itu vitamin kalsium dari Shaklee. Memang bagus untuk tulang. Makan 4 biji sehari sebelum tidur, untuk cover keperluan kalsium harian badan. Bila Pakcik nak? Nanti saya serahkan kat anak Pakcik.

Pakcik Osman : Haaa. Nanti Pakcik telefon anak Pakcik semula suruh dia amik kat kamu. Dia nak balik kampung hari Khamis ni. Nanti Pakcik cakap ke dia.

Dan kemudian, telefon berdering lagi. Kali ini, anak Pakcik Osman tu telefon.

Anak Pakcik Osman : Kak, kalau boleh saya nak cepat ye kak. Khamis ni saya balik kampung. Saya amik kat rumah akak malam ni boleh ke? Akak ada stok? Saya betul-betul nak belikan ayah saya ni kak.

Aku pon bersetuju dan beri alamat untuk beliau datang malam itu amik stok Ostematrix. Kebetulan memang simpan sebotol. Rezeki Pakcik Osman lah tu. :)

***********************************************

Hari Sabtu kelmarin, telefon berdering....

Anak Pakcik Osman : Akak, ada stok Ostematrix tak? Saya nak amik untuk ayah saya lagi.

Aku : Alamak dik! Stok akak habis. Tapi adik boleh pergi Shaklee Taman Molek tak? Amik kat sana. Pakai je ID akak. Harga sama jangan risau. Cakap je adik nak beli Ostematrix tau. 

Aku pon SMS kan ID number, nama dan alamat Shaklee Taman Molek bagi memudahkan anak Pakcik Osman ni tadi mencari Shaklee. Alhamdulillah, tak susah pon nak cari Shaklee tu. Bila aku SMS petangnya tanya, dia kata dah jumpa. Sempat jugak aku tanya macam mana ayah dia guna Ostematrix? Ok tak?



Alhamdulillah. Ada sedikit perubahan kata anaknya. Syukur....

OSTEMATRIX ni memang killer product Shaklee. Sakit kaki, sakit badan, sakit belakang, sakit tulang, memang bagus consume Ostematrix. Ini aku bercakap melalui pengalaman sendiri. Sebab aku sendiri, kalau stok Ostematrix habis dan culas lupa nak beli, confirm rasa badan ni sakit-sakit balik. Terasa kurang kalsiumnya. 

Lagi satu, selain daripada membekalkan kalsium kepada tulang-tulang dalam badan, Ostematrix ni jugak berfungsi melancarkan pembuangan air besar. YES THIS IS TRUE. Aku tak tipu. Siapa ada masalah sembelit ke, susah nak buang air besar ke, boleh amalkan Ostematrix ni, insya-Allah takde masalah tu lagi dah. :)

Jom kita tengok apa yang membezakan Ostematrix dengan kalsium lain di pasaran?

Kalsium yang isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formulanya unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandung kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron. Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan supplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.
Sumber : Buku Nutrisi SHAKLEE.

So sesiapa di luar sana yang ada masalah sakit badan, sakit belakang, sakit kaki, sakit tulang, atau hadapi masalah pembuangan air besar, boleh cuba Ostematrix. Percayalah, anda memang akan sukakannya! :)

1. PM Facebook : Aishah Rahim / MyAishah Little Shoppe
2. Email : shara85_jb[at]yahoo[dot]com
3. SMS / Whatsapp / Viber : 014-3580109
4. BBM : 2701848E  

P/S #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook.

P/S #2 : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Friday, November 2, 2012

Krisis Pemulihan / Healing Crisis.


Ini tajuk yang selalu jadi bualan kalau sesiapa sahaja amik supplemen. Kalau yang amik Vitamin E, diorang akan komplen kata jerawat makin banyak keluar. Kalau yang amik ESP, akan kata pening-pening bla bla bla. Ini normal. Tapi tak semualah yang hadapi healing crisis ni. Ada yang bernasib baik, smooth je dia makan supplemen. Tengok-tengok hasilnya terus kebabom! Itu kena ingat, tubuh manusia ni lain-lain. Sejarah pemakanan dan penjagaan kesihatan sebelumnya pon berlainan. Jadi, tak boleh nak samakan diri kita dengan orang lain.

Kat bawah ni, aku taip sebiji-sebiji apa yang aku baca dari buku Nutrisi SHAKLEE. Buku ni memang best. Dia cerita dari A sampai Z semua pasal khasiat vitamin-vitamin Shaklee. Nanti ada time, aku cerita benda-benda yang lain pulak okay? Harini, nah kisah 'Healing Crisis'. 

Sesetengah orang akan melalui suatu jangkamasa penyesuaian apabila mula mengambil supplemen dietary. Simptom-simptom ini kelihatan seperti penyakit, tetapi sebenarnya tidak. Ianya adalah tindakbalas oleh tubuh kita kerana kekurangan khasiat disebabkan tabiat pemakanan kita. Apabila makanan berkhasiat dibekalkan dengan mengejut oleh supplemen, krisis pemulihan terjadi.
Sewaktu jangkamasa penyesuaian, ada kemungkinan penyakit-penyakit yang pernah dilalui tubuh dahulu akan timbul kembali. Biasanya ia akan terjadi untuk beberapa hari, walaubagaimanapun, tubuh yang lemah akan mengambil masa yang lama untuk pulih.
Keadaan ini disebabkan oleh toksin yang telah tertimbun di dalam tubuh kita untuk jangkamasa yang lama - sisa-sisa makanan berkimia, lemak dan stress ditambah dengan diet tak seimbang, kurang tidur, antibiotik atau pengambilan ubat-ubatan. Supplemen dietary membantu mempertingkatkan sistem imun kita, kebolehan detoksifikasi serta pengawalan organ-organ kita.
Pada waktu detoksifikasi ini, ada kemungkinan pening, kelesuan, sakit kepala, ketidakhadaman (perut kembung lapar), cirit birit, kahak berlebihan, kencing yang keruh, berasa hangat, berpeluh dan lain lain. Simptom-simptom ini berbeza antara individu dan akan berlalu 1 hingga 2 minggu.
Diwaktu jangkamasa krisis pemulihan ini, minumlah banyak air bersih, rehat secukupnya dan makanlah lebih sayuran dan buahan. Selagi mana kita memahami ini adalah simptom pemulihan, kita akan mudah melalui fasa ini.
Sumber dari : Buku Nutrisi SHAKLEE.

So, jangan risau kalau korang baru consume vitamin, pastu timbul perkara-perkara yang pelik macam pening, jerawat makin naik etc. Ini bermaksud, badan kita sedang beri tindak balas yang positif ke atas supplemen yang kita ambil. Bayangkan, sudah 27 tahun kita hidup (contohnya), tak pernah makan supplemen, sekali tiba-tiba masuk Protin, multivitamin, Vitamin E atau lain-lain, confirmlah badan kita terkejut. So, dia akan ambil masa untuk proses dan sesuaikan seluruh sistem nak terima supplemen baru itu. 

Amacam? Ada gaya nutritionist tak? :p


Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Promosi November : ALFALFA Yang Pelbagai Khasiat.

Bulan ini SHAKLEE promosi ALFALFA.


Macam biasa, beli 6 percuma 1. Jenis yang botol kecil (330 biji) ada, yang besar (700 biji) pon ada. ALFALFA ni bukan sahaja terkenal sebagai MILK BOOSTER, tapi ianya juga boleh digunakan seisi keluarga kerana fungsi-fungsi lain seperti;

♥ Mencuci hati, darah dan usus - Ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.

♥ Melawan alahan - Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air dengan berkesan.

♥ Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut - memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

♥ Menyingkirkan lemak dan kolesterol - kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang Alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menterap kolesterol.

♥ Melawan tumor - Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel kanser dan membuang tumor.

♥ Melegakan keletihan - Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakkan penyakit.

♥ Mencegah / merawat artitis - Melegakan sakit artitis dan kesakitan.

Sumber dari : Buku Panduan Nutrisi SHAKLEE.

Tunggu apa lagi? Jom tong tong ramai-ramai dengan kawan dan keluarga. Beli 1 set terus boleh guna lama sebab expired date-nya tahun 2015. Simpan stok kat rumah dan jadikan makanan tambahan setiap hari. Harga memang berbaloi-baloi tau! :)


P/S : ALFALFA pon terkenal sebagai KACIP FATIMAH tau. Jangan tak tau. Aummmmm!! :p

1. PM Facebook : Aishah Rahim / MyAishah Little Shoppe
2. Email : shara85_jb[at]yahoo[dot]com
3. SMS / Whatsapp / Viber : 014-3580109
4. BBM : 2701848E  

P/S #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook.

P/S #2 : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Thursday, November 1, 2012

Dari RM200 Ke RM2000.

Mengimbas kenangan 5 bulan lepas;

Aku : Betul ke Kak Bee, buat Shaklee boleh dapat 2K?

Kak Bee : Insya-Allah Sha, kalau Sha fokus dan keep on track, 2K mesti dalam tangan.

Alhamdulillah. Hari ini aku boleh tersenyum bila ingat balik soalan aku pada Kak Bee masa kami berbual kat tangga office dia. Hahaha. Masih terbayang-bayang situasi itu. :)

YA. Pendapatan bulanan aku dengan Shaklee sekarang sudah masuk ke fasa itu. Fasa yang aku tak terfikir pon akan capai. Fasa yang aku ragu-ragu suatu masa dulu. Fasa yang selalu je jadi tanda tanya, "boleh ke aku?". Sekarang aku dah sampai fasa itu. FASA 2K!

Sekarang, fasa untuk aku bantu orang lain pulak untuk dapat apa yang mereka impikan. Aku nak bantu korang yang betul-betul punya impian nak ubah hidup korang. Aku nak sangat kongsi apa yang aku rasa sekarang dengan korang, korang dan korang. Aku nak kita sama-sama berjaya dan ubah hidup kita. Keluar dari zon selesa (cukup selesa ke?) dan tengok luar tempurung. Tengok luar dan pandang jauh.

Aku highlight ini untuk orang yang punya impian untuk ubah diri, hidup dan jalan kerana....

....... jika ada IMPIAN, ianya akan menolak kita untuk MELANTUN!

Dah bersedia nak capai IMPIAN dan UBAH HIDUP?

1. PM Facebook : Aishah Rahim / MyAishah Little Shoppe
2. Email : shara85_jb[at]yahoo[dot]com
3. SMS / Whatsapp / Viber : 014-3580109
4. BBM : 2701848E  


Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Monday, October 29, 2012

Najah Tersalah Urat.

Baru-baru ni Najah demam. Demam yang maha cranky taktau nak kata camne dah. Sebelum ni pernah gak lah dia demam. Macam 1-2 hari je gitu. Cepat je baik lepas aku telan Vitamin C Shaklee dua biji. Tapi kali ni memang rasa kesian sangat. Melepek je takmau gerak. Kalau kita dukung pon, dia nangis. Tidur sekejap-sekejap. Hati aku memang dah risau dah. Nasib baik kebetulan Wahid amik cuti panjang kononnya nak habiskan cuti tahunan. So, banyaklah time nak monitor suhu badan etc.

Hari ketiga demam tu, hari Isnin. Aku memang tak sampai hati nak hantar dia pi rumah BS sebab dengan keadaan dia asyik merengek, takut BS tak tahan plak. Aku pon amik emergency leave dan terus bawak Najah pi klinik luar. Doktor check, then dia kata tekak Najah bengkak. Doktor kasi antibiotik dan ubat demam. Balik rumah tu aku terus bagi dua-dua ubat tu. A few hours, suhu badan dia turun lah. Pastu panas balik. Pelik sangat dah masa ni. Risau je kenapa demam tak baik-baik. Fikiran dah memikir macam-macam.

Keesokkan harinya, aku terpaksa amik emergency leave lagi sebab suhu badan Najah masih panas. Risaunya rasa hati sebab dia memang tak pernah melepek camtu sekali. Memang sedih okay. Seorang budak yang lincah merayau sana sini pastu kena demam dan melepek takmau bergerak camni, hati emak mana yang tak risau kan? Kebetulan, hari Selasa tu memang Najah ada check up untuk 10 bulan. So kami pon bawak dia gi check up dan bagitau dia demam dah 5 hari. Nurse yang bertugas suruh refer doktor. Seperti biasa kalau dah sampai klinik, of coz lah kena amik darah sebab doktor takut suspek denggi. Haih lah. Bertambah kesian kat budak tu pasal urat dia jenis cam aku dan Nashriq. Payah nak nampak. Sakit wooo kena cucuk jarum berkali-kali. Mula-mula kat tangan. Last sekali kat kaki baru dapat. :(

Lepas result darah keluar semua, tak ada apa-apa yang bahaya pon doktor kata. Check tekak lagi, yes bengkak katanya. Dia tanya ubat yang kat klinik luar aku amik tu dan dia suruh continue je (???). Berejam aku tunggu turn, dia suruh kami continue ubat je? Hahaha rasa nak megamuk pon iye. Tapi takpelah, maybe dia sayang ubat kat klinik kerajaan dia tu. Kihkihkih.

Balik rumah Emak tu, Emak kata Najah ni cam lain macam je. Pergilah bawak urut-urut ke sebab takut dia tersalah urat macam kes Nashriq dulu. Plus, manalah tahu kalau dia 'ditegur' ke, so boleh mintak makcik tukang urut tu tengok-tengok kan. Mula-mula tu berat hati jugak nak pergi sebab macam tak berapa percaya. Tapi aku dah tak tahan sangat Najah punya cranky tu. Letak menangis, dukung pon mennagis. So camne kan? Terpaksalah jugak ikhtiar pergi rumah makcik tukang urut tu.

Sampai aje kat rumah makcik tukang urut tu, makcik tu dah cakap, "Ni budak ni memang sakit ni". Dia baringkan Najah yang dah sedia bukak baju tu, pastu urut kaki kiri Najah. Masa ni dia dah start nangis tapi tak kuat. Lebih kepada nangis takutkan makcik tu. Hehehe. Bila makcik tu pegang je kaki belah kanan, terus Najah meraung mintak lepas. Baikkk punya meraung!! Kata makcik tu, peha kanan dia tu terseliuh urat. Sebab tu dia diam tak kebah-kebah. Demam urat kata makcik tu.

Balik je dari rumah makcik tu, straight away dia tidur sepanjang perjalanan tak bangun-bangun. Pastu, dah sampai rumah pon sambung tidur terus sampai ke pagi. Fuhhh, memang lega sangat dia dah tak cranky dah. Agaknya dah berapa hari peha dia tu sakit, tidur pon tak lena, sekali bila dah urut, lega terus lena je tidur.


Najah selalu nak skodeng video yang Bayong tengok.


Tapi Bayong ni lokek sikit. Takmau kongsi ngan Najah.

Kata suami : Bila ada anak dua ni, macam-macam ragam dah hadapi. Nashriq kalau sakit macam ni. Najah pulak ha macam ni. Esok ada anak nombor 3, macam mana pulak ragamnya....

Amboi. Seram aku dengar!


Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

Friday, October 19, 2012

Retro Huh?

Tempat kerja suami buat dinner hari Ahad ni nanti. Tema yang dipilih adalah;

RETRO. Yes. RETRO.

Aku tak dapat imagine pon aku akan pakai baju apa. Anak-anak lagi? Takkanlah suami nak pakai track bottom ala-ala 60-an gitu kan. Hahahaha. I can't accept this. Kepala otak aku tak boleh hadam. Aku dahlah memang bangsa tak reti ber-fashion. Aku siap cakap kat Wahid, paling koman, aku sauk je pakai Baju Kurung polkadot yang aku ada. Aku dah ada anak dua kot. Hahaha. Takkan nak ber-gipsy bagai kan?

So kita tengoklah je lah aku pakai apa nanti. Aku ingat malas je nak ikut tema. Buat kepala sendiri. Hahaha. Aku kan asal boleh je orangnya. Lalalalala~ :p


Cucuk langit habis!

P/S : Taip entry sambil dengar lagu Bayangan Tarimu by Carefree. Hehehe.



Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com
Copyright to AISHAH RAHIM
Designed by UMIESUEstudio 2015