Tuesday, April 19, 2011

Tiram Indoor Water Park Review.

Entry ini telah terperap dalam draft selama 2 bulan. Memang tak bertauliah betul jadi blogger macam aku. Orang lain sikit punya cepat me-reportkan aktiviti harian. Aku pulak nak kena tunggu sampai 2 bulan baru nak publish. Heeee. :))

******************

Actually, review pasal Tiram Indoor Water
Park ni dijalankan pada 15 Februari 2011. Kau bayangkan berapa lama aku peram cerita ni? Lama gila okeh. Sikit punya pemalas nak berblog skang. Idea menulis dah menipis. Kesian Kid menunggu entry ni sikit punya lama. Dahlah kononnya nak buat BGWS kali kedua kat sini. Skang baru nak review? Memang Wasallam.

Aku tau pasal Tiram Indoor Water Park ni dari Mimie Mama Shifa. Kat JB ni memang kurang taman tema cenggini. Lebihnya tempat berendut tengah panas yang entah hape-hape. Kalau rasa nak mandi-mandi kena pergi jauh sikit macam kat Kota Tinggi tu. So, macam tak syok lah nak jalan jauh sangat kan? Jadi, bila Mimie kata kat Tiram ada Indoor Water Park, aku pon ajak Wahid gi review.

Tempat dia memang boleh tahan best. Mak Ayah kalau nak join terjun pon boleh. Lagi pulak kalau hantu berendam macam aku suami isteri, memang terasa indah lah dunia ni. Kekekekeke. Nak pi swimming pool kat manalah nak cari kan? Jadi, bila ada taman tema cenggini, seronok sket.

Baiklah. Mari kita mulakan dengan gambaran ringan. Cheh wah.

Pintu masuk ke Tiram Indoor Water Park.
Beratur Kak. Jangan tak beratur.



Bayaran masuk ke Tiram Indoor Water Park.
Bagi Ibu Ayah yang tak masuk dalam kolam, bayaran adalah separuh harga.



Locker tempat penyimpanan barang.
Tak pasti pulak kena bayar ke hape.



Inginkan boya aneka pilihan?
Sila ke The Paul Shop. Echeh.



Terlupa bawa baju dan seluar?
Takpe, boleh beli atau sewa di Nemo Shop. Heeee. :))



Lapar setelah penat berendam?
Kita makan duluuuuuu!!



Untuk yang tak mahu berendam, boleh lepak sini
Wi-Fi disediakan. Best kan? :))



Banyak gila tempat menunggu / melepak.
Anda pilih mana yang anda suka.



Orait. Dah habis gambar-gambar facilities yang disediakan. Sekarang, mari kita bergerak ke gambar-gambar klimaks. Ewah bercakap macam hebat pulak kau kan. :p


Main gelongsor di dalam air?
Aku chop yang ini!!



Pancutan air yang menyamankan.
Errr, berbunyi aneh di situ.



Jaws di udara?
Ajaib tapi benar!!



Sesiapa yang tak puas main playground macam aku,
memang akan terkesima tengok playground cenggini.
Heeeeee. :))



Riang ria sana sini.



Main gelongsor?



Yehaaaaa!!!



Blur. Tapi nak upload jugak.



Hamboi budak ni. Bukan main lagi kau ye?



Tiba-tiba Paul sangat popular kat sini.

Fuh, lega sangat bila entry ni dah habis. Selesai hutang pada Kid. So, lepas ni, Kid bolehlah planning untuk 2nd BGWS pulak eh? Amacam BGWS, ada berani? :p

Sebelum mengundur diri, mari ubat rindu dengan Nashriq yang ikut sama melepak kat Tiram Indoor Water Park. Lepak aje masa ni. No mandi-mandi.

Sewaktu 5 bulan 21 hari.
Muka BORINGGGGGGG!!!

EDIT : TIRAM INDOOR WATER PARK NI KAT DALAM TODAY'S MALL, TIRAM.
(Thank you to Qas sebab ingatkan aku.)



Aishah Rahim | ID 882365 Page : Vitamin Ibu Hamil, Berpantang & Menyusu Call / SMS / Whatsapp : 014-3580109 Blog : http://www.myaishah.com Email : shara85_jb@yahoo.com

10 comments:

  1. wahhhhhhhhhhhhhhhh..
    bestnya tengok tempat ni...
    geram giler dengan gelongsor tu...
    perghhhh ni yang kid teruja ni..
    aaaaaaaaaaaaaaa...
    macam nak pergilahhhhhhh...!! :)

    kelakar aishah letak perkataan boring kat bawah gambar nashriq tu..
    macam tetau je perkataan itu yang ada di kepala nashriq..
    mau nashriq tak boring sebab nashriq tak dapat main air..
    hehehehehe.. :P

    thanks aishah sebab sudah update report.. :P

    ReplyDelete
  2. bestnyer dpt berendam
    bilalah shifa nak besar..boleh berendam bersama

    ReplyDelete
  3. wah mcm menarik je..apsal kat sini takda..huhu...

    ReplyDelete
  4. wahhhhhhhhhhhhhhh bestnye..kalau mmg dok johor kan best..ni balik kg 2 hari je...tak sempat..

    shah..sempat double meaning eh..ups

    ReplyDelete
  5. best nampaknya tu..

    mulattnya nashriq ;)

    ReplyDelete
  6. syoknyeee...
    permainan dia semua bes2 lah!!
    rase mcm nk pergi je,
    tiram ni ngn jb dekat ke jauh aishah???
    bile lg korg punye gath tu?
    mcm nk join je :p

    ReplyDelete
  7. x tau pulak wujud benda nie kt tiram nun...nie yg x sabo nk terjah nie...hehehe =D

    ReplyDelete
  8. slalu nampak tepi jalan je ..xpenah masuk..best gak ek dalam dia...ngat cm buruk sbb bt kt today saje....hihiii len kali nk men air bole dtg situ yaeyyy

    ReplyDelete
  9. thanks a million aishah review pasal indoor waterpark ni. da berzaman nak pegi, x pegi2 lagi. sebab takut tak best. bila tengok gamba macam layan.. bole la panjang kan kaki pegi ini weken.

    ReplyDelete

Salam Ukhwah!
Terima kasih kerana sudi komen :)

Copyright to AISHAH RAHIM
Designed by UMIESUEstudio 2015